Ezt teheti érted az étcsokoládé

Elenyésző azoknak a száma, akik nem szeretik a csokoládét. Az étcsokoládé például sokkal több, mint egy kis kényeztetés. Persze csak akkor, ha a lehető legnagyobb százalékban van benne kakaó.

 

Az étcsokoládé sokat tehet érted. Ugyanakkor fontos tudni, hogy csak akkor, ha minél magasabb a kakaó tartalma és természetesen nincs benne semmilyen töltelék.

Foto:123rf.com

 

Az étcsokoládé antioxidánsok forrása. Nem csak az arcodon jelentkező “időt” lehet vele kicsit megállítani, de szívbetegségek kockázatát is lehet vele csökkenteni.

Az étcsoki megelőzheti a gyulladásokat a szervezetben azáltal, hogy támogatja az emésztőrendszeredet. Pontosabban azokat a jó baktériumokat, amelyek segítenek feldolgozni hatékonyan a tápanyagokat.

Karcsú lehetsz a csokitól!


Segít a magas vérnyomás esetében is ez az édesség, amely melegágya például a stroke-nak. Persze nem csak a táblás étcsoki lehet a segítségedre, hanem a forró csoki is. Stresszes vagy és felment a vérnyomásod? Csak igyál egy pohár forró csokit, édesítheted nyírfacukorral, így nem kell növekvő úszógumitól sem tartanod a derekad körül.

A vashiány esetében is nyúlhatunk a fekete csokihoz. Egy táblányi fekete csokoládéban, amely 100 gramm, átlagosan 10,5 mg vas található. Ez abban az esetben igaz, ha a csokoládé 70–85 százalékban tartalmaz kakaót.

Fot:123rf.com

A vasnak számos szerepe van a szervezetünkben, többek közt felel a megfelelő energiaszintért.
Mindezen túl a jó minőségű, magas kakaó tartalmú étcsoki tartalmaz magnéziumot, rezet, mangánt, szelént, káliumot, cinket és foszfort. Ezek mindegyike az egészségünket szolgálja.

Ha pedig egy kicsit melankolikusabb hangulatban vagy akkor is jól jön egy kis étcsoki. A 17. században például orvosok írták fel egy-egy pohár forró csokit az idegek megnyugtatására. A benne lévő L-triptofán felelős azért, hogy felderüljön a hangulatod.

Nyilván most te is lelkes lettél és rohannál felfalni egy tábla étcsokit. Ne tedd, mert ebben az esetbe is a mértékletesség a kifizetődő. Napi két-három kockányi csoki még belefér, mert egyéb esetben néhány plusz kiló is a társad lesz.

 

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.