Gyomortükrözésen járt a szépségkirálynő

Súlyos panaszokkal küzdött a Miss Earth Hungary 2014-es nyertese, Sidney van den Bosch. A szépségkirálynőt gyomorfájdalmak gyötörték, végül a gyomortükrözés mutatta ki, hogy refluxról van szó.

Baronits Gábor kedvese sokáig félt a gyomortükrözéstől, de rájött, hogy az egészsége érdekében muszáj elmennie a vizsgálatra.

„Igazából már tavaly ősszel felmerült bennem, hogy valamilyen gyomorproblémával küzdök, de sem az ultrahang, sem a vérvétel nem mutatott ki semmit, ami a gondot okozhatta volna, így elhatároztam, hogy bejelentkezem egy gyomortükrözésre. Kaptam is időpontot egy klinikán, de amikor a szüleim bementek körülnézni, rögtön mondták, hogy rémesek a körülmények, így az inamba szállt a bátorságom egy kicsit, és inkább nem csináltattam meg a vizsgálatot. Aztán, ahogy jött, úgy el is múlt a fájdalom és én nem is foglalkoztam tovább a dologgal, örültem, hogy már nem vagyok rosszul. Idén nyáron azonban ismét éreztem, hogy baj van. Sok házi praktikát kipróbáltam, ittam reggeli előtt citromos vizet is a gyomorsavam miatt, de nem vált be semmi. Nagypapám ekkor ajánlotta azt a gyógyszert, amit ő szed évek óta. Ez egy erős savlekötő, de úgy gondoltam, hogy nem szeretnék életem végéig gyógyszeren élni, így inkább szakemberhez fordultam, bejelentkeztem az Ezüstfény Klinikára. A doktornő apróra kikérdezett a tüneteimről és alaposan megvizsgálta a hasam tapintásos módszerrel. Kiderült, hogy alig kitapinthatóak a belső szerveim, de aztán megnyugtatott, hogy a panaszaimat valószínűleg reflux okozza, de ahhoz, hogy biztosat mondhasson, szükség lesz endoszkópos vizsgálatra. Ám féletem a művelettől és mindenkitől azt hallottam, hogy a páciensnek és az orvosnak is könnyebb a dolga, ha altatásban csinálják a gyomortükrözést. Szerencsére volt erre lehetőség” – mesélte a szépségkirálynő.

Sidney van den Bosch2

Az előzetes vizsgálatok alatt felvették Sidney kórelőzményét, majd betapintásos módszerrel ellenőrizték az állapotát. Ám az orvosok sejtették, hogy reflux betegsége van.

A gyomortükrözést végül altatásban végezték, amely mindössze 15 percig tartott, és nem járt semmilyen utó- illetve mellékhatással. Végül kiderült, hogy a szépség valóban refluxszal küzd.

„Világ életemben hason aludtam, de a doktornő azt mondta, hogy ezentúl tilos így tennem, mert ebben az alvópózban összenyomódnak a belső szerveim, és ez megint a reflux malmára hajtja a vizet. Az előző két évem a versenyeken való szerepléssel telt és bevallom, komoly megfelelési kényszer dolgozott bennem. Mióta azonban nincs rajtam ez a nyomás, sokkal nyugodtabb az életem, kevesebb stressz ér. Remélem, ez is hozzájárul majd a gyors gyógyulásomhoz” – mondta Sidney van den Bosch.

Forrás:

Miket használtam a megoldáshoz?

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.