Kasza Tibi súlyos betegség miatt kezdett fogyni

Az elmúlt hónapokban nemcsak Kasza Tibi zenei és műsorvezetői tehetségéből kaptunk újabb ízelítőt, hanem kitartásából is: jókora súlyfeleslegtől sikerült megszabadulnia. Kiderült, hogy nem a hiúság, hanem súlyos betegség miatt vágott bele.

Az elmúlt hónapok igazi mérföldkőnek számítanak az életedben, és azt hiszem, most már sok más embernek is, hiszen az életmódváltásod egy országos lavinát indított el.

„Az élet hozta kényszerűen ezt a változást. Életmódot kellett váltanom, mivel egy rutinvizsgálat során kiderült, hogy S3-as zsírmájam van, ami a zsírmáj legsúlyosabb állapota. Ez egy akkora pofon volt, ami egyértelműen megkövetelte, hogy 180 fokos fordulatot kell vennem az addigi életmódomat tekintve. Elkezdtem naplózni, hogy mit hogyan csinálok, milyen eredményeket érek el. Egy fantasztikus fejlesztő-csapattal megalkottuk azokat a termékeket, amelyekkel könnyebben és látványosabban tudtam fogyni, mint eddig valaha” – mesélte Kasza Tibi a Joy.hu-nak.

Mi a zsírmáj?

A zsírmáj, vagyis a máj zsíros elfajulása nem csak a vérzsírok felszaporodásának, de az alkohol-függőségnek, egyes gyógyszereknek, és számos betegségnek is következménye lehet. Amikor a májsejtekben kis lipidburkokban zsírcseppek képződnek, zsírmájról beszélünk. Mivel az elzsírosodás miatt a májsejt könnyebben előpusztul, végső következményként kialakulhat a zsírmáj miatti májzsugor. 

A zsírmájat igen gyakran az alkohol-függőség okozza, ez lehet az alkoholos májbetegség első lépése. A másik nagy rizikócsoportot a túlsúlyos, elhízott személyek jelentik, köztük 80 %-nál lehet jelen ez a probléma. További kockázati tényező lehet többek közt a 2-es típusú cukorbetegség, az inzulinrezisztencia, a magas vérzsírszint, a PCOS, a pajzsmirigy alulműködés, a hasnyálmirigy betegség, a felszívódási zavarok, és egyes gyógyszerek (például szteroidok, hormonok) hosszútávú szedése is.  Sajnos az „elhízás járvány” miatt egyre fiatalabbaknál is megindul a máj szerkezeti átépülése. Külön csoportot képez az akut terhességi zsírmáj, amely szerencsére igen ritka, ugyanis nagyon súlyos állapotot jelent, ami az anyát és a magzatot is veszélyezteti.

A folytatásért KATTINTS IDE!

Kasza Tibi így élte meg kislánya születését

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.