Fényevő Galambos Lajcsi

A fény gyógyító erejéről, terápiás hatásáról sokat hallani mostanában. Pedig a gyógymód nagyon régi, hiszen a napsütés energiája a biológia lények létezésének egyik alapja.

Mint oly sok minden, ami természetes, akkor került a tudomány érdeklődésének a homlokterébe, amikor létrejöttek a helyettesítő technológiák.

A napfény alternatívájaként a mesterséges fénysugárzás, a villanyáram által működtetett fényforrások. A mesterséges izzólámpák gyógyító alkalmazása néhány évtizedes múltra tekint vissza.

Elsősorban a sok sötétséggel együtt élő népek, így kiemelkedően a skandináv országok lakóinak a körében. Innen erednek ma is azok a praktikumok – tudományos kutatások alapján -, amelyek az izzólámpa napenergiát helyettesítő hatását alkalmazzák gyógyászati célra.

A felhasználók tulajdonképpen fényevők, koncentráltan kapnak polarizált fényadagokat, amelyek a testük felületén keresztül 1 cm-es mélységben elérik a kapilláris erekben keringő vértereket.

lagzilajcsi_640

A teljes testfelület kezelésére alkalmas polarizáltfény-terápiás ággyal, a fényágyban mobilizálni lehet a szervezet természetes, immunitásért felelős erőit, védekező mechanizmusait, a terápia hatására a szervezetben öngyógyító folyamatok indulnak be.

A zenei show műsoraival ismertté vált trombitaművész, Galambos Lajos is kipróbálta a fényágyat, és úgy gondolja: "Fényárban úszni, különösen a szürke, álmos téli napokon kifejezetten felüdülés a szervezetemnek. Amikor ér ez a fény, szinte eszem vagy iszom, kétségtelenül felfrissülök" – mondta a népszerű művész.

A fényterápiát nemcsak a hangulati és érzelmi állapot pozitív erősítésére, hanem többek között az alvászavarok és a depressziós helyzetek javítására és stresszoldásra is alkalmazzák korszerű alvásklinikákon.

Forrás: