Vakarjuk le a kilókat!

Dr. Tóth Tamás obezitológus ezúttal arról beszélt a Csak csajok műsorában, hogyan tudunk hatásosan lefogyni a hamarosan bekövetkező bikiniszerzon

Idén már volt szerencsénk nyári meleget átélni és forrónadrágot húzni, de azért az igazi nyári időre még kicsit várnunk kell. Szóval senki ne keseredjen el van még időnk ledobni pár kilót. Dr. Tóth Tamás obezitológus arról beszél, hogyan tudunk hatásosan lefogyni.

Ha valaki nagyon gyorsan szeretne lefogyni, akkor mindenféleképpen szigorúnak kell lennie magához. Ezeket a szigorú, megvonáson alapuló fogyókúrákat azonban csak 1-2 hétig, maximum egy hónapig szabad folytatni. Egy hónap alatt 3-5 kilót le lehet adni ezekkel a módszerekkel, magyarázza Tóth doktor.

Arra is érdemes figyelni, hogy a gyors fogyókúráknál inkább keveset együnk és ne mozogjunk, mert bármilyen mozgásformától éhesek leszünk. Az első két hétben egyáltalán ne mozogjunk, az utolsó két hétben mérsékelten. Ilyen lehet a jóga, a tánc, a hosszas gyaloglás. A futás vagy az úszás például, éhessé tesz.

Az is fontos, hogy a túlsúly leadásához inkább a napi három étkezés ajánlott. Tóth doktor egy meglepő tényre hívta fel a figyelmünket. „A szervezetünk nem kalóriákat számol, hanem ízeket érez.” Tehát minden szinte minden étkezésnek számít, az is ha megiszunk egy kávét, vagy rágózunk. Ennek az az oka, hogy nyálat termelünk és elkezdünk emészteni.

A legjobb megoldás tehát, ha a három fő étkezés között nem eszünk semmi, csak vizet iszunk. A fő étkezés legyen a legtartalmasabb, hogy estére ne legyünk nagyon éhesek. Minden étkezés inkább közepes nagyságú legyen, és feltétlen fogyasszunk fehérjét, például zöldséget, húst. A reggeli pedig tartalmazzon egyéb fehérjéket, mondjuk tejtermékeket.

Nem megoldhatatlan feladat tehát néhány kolót leadni a nyár beköszöntéig. Egyszerűen csak figyelni kell arra, hogy mit és hogyan csinálunk.

Forrás: