Szingli helyett mingli?

Bakos Zsuzsi életmód tanácsadó a mingliség lelki okairól, annak előnyeiről és hátrányairól, magáról a fogalomról beszélt a Csak csajok műsorában

A mingliség a párkapcsolatok nem egy újabb fajtája, csak új szóval illetjük a jelenséget. Azokat az embereket sorolják a minglik csoportjába, akik nem akarnak megházasodni, sok esetben még összeköltözni sem szeretnének párjukkal, viszont szeretnének kapcsolat, közös életet, akár gyermeket is.

A mingli fogalma Amerikából ért el hozzánk. Feltételezések szerint a sztárvilág példája adta az ötletet, hogy elnevezzék ezt a jelenséget. A rivaldafényben élő sztárok szeretik, ha otthonukban nyugalom van, és nem kell fájjon amiatt a fejük, hogy bárkihez hozzá kell szólniuk. Ehhez az életformához gyakran az is hozzátartozik, hogy egyedül élnek – ahogy a párjuk is.

Együtt, de külön?

„A mingliség két független ember szövetsége.” – kezdi Bakos Zsuzsi életmód tanácsadó. Ennek a fajta kapcsolatnak a fő jellegzetessége, hogy a párok külön ágyban, szobában alszanak, külön kasszán vannak, sőt gyakran külön is élnek.

A minglik nem csupán a szexuális örömök okán járnak össze. Komoly és számukra kerek egész párkapcsolatban élnek. Az életmód tanácsadó szerint, akik ilyen kapcsolatban élnek általában nem szeretnék feladni saját egyéniségüket, félnek a teljes elköteleződéstől, és nem szeretnének egy másik emberhez alkalmazkodni.

Félelem a függőségtől

A függetlenség feladásától általában azok az embernek félnek, akiknek rossz tapasztalataik voltak ezen a téren. Sokszor a túlzottan kontrolláló, ellenőrző szülő a ludas ebben, aki mellett a gyerek azt élte meg, hogy ha nagyon kötődik valakihez, az a szabadsága elvesztésével fenyeget.

A szociológusok szerint ez nem egy életre szóló kapcsolati forma. Leginkább fiatalok élnek ezzel a párkapcsolati formával, és azok a harminc, negyven évesek, akik már megjárták előző partnereikkel.

Bakos Zsuzsi életmód tanácsadó szerint addig lehet fenntartani ezt a fajta kapcsolatot, ameddig az egyik félben fel nem támad a vágy arra, hogy többet legyenek együtt. Mingli tehát csak minglivel érezheti jól magát, különben garantált a fejfájás!

Forrás:


Egy válasz

  1. Orsi

    A mingliség ma már nem csak a fiatalabb korosztály életformája hanem az idősebbeké is. (60-70-80.éveseké) Olyanok élnek így harmonikus párkapcsolatban akik egzisztenciálisan és intelektuálisan is haszonló körülményekkel, igényekkel rendelkeznek. Mivel érzelmi kötődésre, mindenkinek szüksége van ahhoz, hogy értelmes, tartalmas kiegyensúlyozott életet éljen, ebben a kapcsolati formában egyre többen élnek úgy ,hogy nem kell feladni az anyagi és egyéb függetlenségüket .

    Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.