Fogyás steviás teával?

Klima Anita dietetikus arról beszélt a Csak csajok műsorában, hogy annak érdemes megpróbálni hirtelen lefogyni a bikini szezonra, akinek nagyon kevés túlsúlya van

Már tényleg csak pár hét van hátra a tavaszból és lassan beköszönt a nyár. Ennek megfelelően lekerülnek a hosszú ujjú ruhák, nadrágok és előkerülnek a sortok, bikinik. Akinek csak 3-5 kiló súlyfeleslege van annak még van egy kis ideje arra, hogy lefogyjon. Klima Anita dietetikus felhívta a figyelmünket, hogy akinek ennél több súlyfeleslege van, annak érdemes ellátogatnia egy orvoshoz.

Sokat segít, ha egész nap figyelünk arra, hogy elegendő mennyiséget igyunk. A dietetikus azt ajánlja, hogy készítsünk otthon például bodzaszörpöt. Fontos azonban odafigyelni, hogy ne cukorral, mézzel édesítsünk, mert az nagyon sok felesleges kalóriát jelent.

Érdemes kipróbálni az édesítőket, cukorpótlókat. Ilyem lehet például a stevia növényből készült természetes édesítőszer. Csinálhatunk friss gyümölcsökből egy kis natúr joghurttal vagy íróval és édesítőszerrel frissítő turmixot is.

Ha arra figyelünk, hogy megfelelő legyen a folyadékpótlásunk, az segít a testsúlyunk leadásában. Sőt mi több a stevia növény leveleiből teát is lehet készíteni, bár inkább édesítőszerként alkalmazzuk.

Az, hogy mennyi folyadékot kell fogyasztanunk, nagyon sok tényezőtől is függ. Figyelembe kell venni a kort, nemet, a hőmérsékletet, a munkakört, azt, hogy sportolunk-e valamit. Klima Anita dietetikus általános szabályként a 40 mililiter/testsúly/nap folyadék mennyiséget tartja a minimumnak.

Forrás: