A nyugalom zuga

Egy hely, ahova elvonulhatsz olvasni, vagy magad elé veheted a laptopod és egy bögre forró kakaó társaságában megnézhetsz egy jó filmet.

Manapság szállóigévé vált a ,,rohanó világ” kifejezés, a technika fejlődésével igencsak felgyorsult az életünk és ez még nem a végsebesség! Emiatt gyakran azt vesszük észre, hogy nincs időnk magunkra, nem tudunk érdemi időt tölteni relaxációval.

Ez persze nem törvényszerű, nem kell, hogy így legyen! Szinte minden ember életében eljön az a pont, amikor úgy érzi, ideje megálljt parancsolni a kapkodásnak, lótás-futásnak, és végre szüksége van a kikapcsolódásra. Sokan gyakran ilyenkor határozzák el, hogy ,,mostantól” változtatnak, és rendszerességet visznek életükbe nem csak a munka és a család, de a pihenés terén is.

Ehhez az elhatározáshoz kiváló segítséget nyújt otthonunkban egy kis zug, úgynevezett pihenő sarok kialakítása. Ezt a kis fészket többnyire a hálószobában, vagy a nappali egyik szegletében a legpraktikusabb kialakítani, ahol alkalmunk van élvezni a csöndet és nyugalmat, ha épp arra vágyunk.

Megvalósítása nem igényel különösebb lakberendezői szaktudást, a kulcsszó egyszerűen a kényelem. Többnyire egy, esetleg kettő komfortos kis fotelből áll, amibe bevackolhatjuk magunkat, illetve az elmaradhatatlan olvasólámpából, ami nem csak fontos, de hangulatos is.

fotel konyvvel

Ezen kívül érdemes egy kisebb dohányzóasztalt, vagy komódot elhelyeznünk a közelben, amire tehetjük laptopunkat, kedvenc olvasmányainkat, illetve évszaktól függően hűsítő vagy melengető italunkat. Mellesleg, a hideg téli estékre való tekintettel egy-két meleg takarót sem árt elhelyeznünk, valamint aromaterápiás gyertyákat a hangulat kedvéért.

A pihenő sarokkal ma már nem csak hollywoodi filmekben találkozhatunk, roppant elterjedt lett világszerte, és nem csak a társadalom tehetős része engedheti meg magának. Csupán egy kis kreativitás szükségeltetik hozzá, de nagy segítségünkre lehetnek a lakberendező magazinok, ahol már külön fejezetet szentelnek lakásunk eme egyre fontosabbá váló részére.

olvasószoba

Ezek mellett az interneten is számos weboldalt találunk a témában, rengeteg képpel, úgyhogy szinte biztos, hogy mindenki rálel az ízlésének és otthona hangulatának megfelelő stílusra. Ne feledjük, hogy az élet többi területén történő helytállás alapja a kipihentség és lelki egyensúly, ehhez pedig nagyban hozzájárul az, ha megfelelő környezetben érdemi időt fordítunk kedvenc időtöltésünkre, legyen az akár szórakoztató angol humor, vagy egy szívszorító szerelmi történet, vagy egyszerűen csak szörfözés az interneten!

Forrás: https://napidoktor.hu/