Család és karrier – Teremtsünk egyensúlyt

Bakos Zsuzsi életmód tanácsadó arról beszélt a Csak csajok műsorában, hogyan tudjuk megteremteni az egyensúlyt a munka, karrier és a család, gyermeknevelés között

Manapság a nőket érintő kérdések közül az egyik legnagyobb dilemmát, fejfájást az okozza, hogy hogyan teremtsék meg az egyensúlyt a munka és a gyermeknevelés között. Bakos Zsuzsi életmód tanácsadó szerint a dolgozó nőket, anyákat két csoportra lehet bontani.

Az egyik csoport, akik a megélhetés miatt dolgoznak, mert kell az anyagi biztonság. A másik csoport a munkában teljesíti ki az életét, ott valósítja meg önmagát. A karrierista nők ezért ritkábban égnek ki, fáradnak bele a munkájukba. Akiknél a munka csak a kenyérrevaló megkeresését jelenti, akinek azért fáj a feje, hogy jobb legyen a családjának azok könnyebben elveszítik a munka és a család közötti egyensúlyt.

Egy másol csoportosítási forma a családi háttérre vonatkozik. „Kutatások kimutatták, hogy ott ahol van nagymama, elérhető közelségben, ott hamarabb szülnek a nők.” – magyarázza Bakos Zsuzsi. Hamarabb vállalnak gyermeket azok a nők, akik tudják, hogy van akire számítson a gyermeknevelésben.

Felesleges lelkiismeret furdalást érezni, amiatt hogy pár hónap után visszamegyünk dolgozni. Ha úgy érezzük, hogy már nagyon szeretnénk dolgozni, és ettől kiegyensúlyozottabbak leszünk, akkor vissza kell menni. Nem minden nőnek az az elsődleges vágya, hogy gyermeket neveljen.

A legjobb megoldás, ha meghúzzuk a határokat. Amikor munkában vagyunk kizárólag az ottani feladatokra koncentrálunk, amikor a gyermekkel vagyunk csak vele foglalkozunk. A legfontosabb azonban, hogy mindenki megteremtse saját magában az egyensúlyt.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.