Profi edzéssel kerülj formába a nyárra

Itt a nyár, egyre többen keressük fel az edzőtermeket: diétával és intenzív edzésprogrammal igyekszünk formába kerülni a fürdőruha szezonra.

Edzéssel a jó közérzetért és kidolgozott testért

A rendszeres testmozgás mindig jó és hasznos, de mire érdemes odafigyelni annak érdekében, hogy a tavaszi edzés tényleg hatékony legyen és az edzésprogram végére valóban el is érjük a kitűzött célokat? Erről kérdeztük Schönekker Lászlót, egy  sport, és – táplálkozás szakértőt.

A nyári szezon közeledtével egyre többen jönnek le az edzőterembe azt remélve, hogy ha rendszeresen mozognak, akkor nyárra úgy fognak kinézni, mint aki egy testépítő magazinból lépett ki. Hozzám, mint szakedzőhöz is sokan fordulnak olyanok, akik szeretnének formába kerülni, izmosodni. Az első ilyen alkalommal mindenkivel leülök és megbeszélem, hogy mit szeretne elérni és hogy ehhez milyen étrend és edzésterv szükséges. Fontos tudni ugyanis, hogy a vágyott alak eléréséhez, az izomnöveléshez nem elég hetente többször sportolni, hanem a táplálkozásra is nagyon komolyan oda kell figyelni.  Az, hogy mit eszünk nagyban meghatározza azt is, hogy milyen ütemben és hogyan alakul a testünk. A szép és tónusos alak eléréséhez minőségi tápanyagbevitelre van szükség, hogy az izomzatnak legyen miből táplálkoznia. Ezt leghatékonyabban egy minőségi fehérje rendszeres fogyasztásával érhetjük el.

foto:pixabay.com

Mivel a tömeggyártott, boltban kapható élelmiszerekkel nehéz a fehérje igényünket kielégíteni, ezért érdemes jó minőségű, tiszta fehérje forrással kiegészíteni azt. A fehérje hozzájárul az izomtömeg növekedéséhez és támogatja az izomtömeg és a normál csontozat fenntartását is. Ezzel olyan civilizációs megbetegedések megjelenését minimalizálhatjuk, mint a csontritkulás vagy az izomsorvadás.

Ne feledjük azt sem, hogy az izomzat esetében a minőség fontosabb, mint a mennyiség, hiszen a súlynövekedés nem feltétlenül jelent egyet a minőségi izomtömeg növekedéssel.  Azt gondolom, hogy az ISO WHEY ZERO prémium kategóriás fehérje tökéletes választás, hiszen tudatos edzés mellett hatékonyan járul hozzá az izomtömeg növekedéshez és a csontok megfelelő működését is javítja. A termék  transzzsír, aszpartám és laktózmentes, kiemelkedő BCAA és L- Glutamin tartalma miatt kiváló választás akár szénhidrátmentes diéta vagy szálkásítás idejére is.

Szakedzőként mindenkinek azt tanácsolom, hogy tudatos mozgástervvel és megfelelő étrend kialakításával vágjon bele a tavaszi edzéstervbe, hogy a vágyott fizikum és forma a nyár beköszöntével ne csak álom maradjon. Nincs olyan cél, amit elszántsággal, akaraterővel és kitartással ne lehetne elérni, legyen szó munkáról, vagy akár az álomalak eléréséről.

A formába kerüléshez mindenkinek nagyon sok sikert kívánok!

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.