Labdázd fittre magad!

Színes edzésprogram gimnasztikai labdával. A fittness labda segít, hogy játék legyen elérni a formás vonalakat.

Birtokba vették a színes plasztik labdák az edzőtermeket és bár azt gondolhatnánk, ezzel maximum pihentetni lehet a testet két fárasztóbb gyakorlatsor között, meg fogunk lepődni.  A számos néven ismert eszköz több méretben kapható és könnyen beszerezhetjük otthonunkba. Márkát, színeket és anyagukat tekintve is válogathatunk. Az egyetlen dolog, amit érdemes szem előtt tartani, hogy a nekünk megfelelő labdaméret az, amelynél éppen derékszögben áll a lábunk, ha a talpunk földet ér.

Labdázz! Használd a hatásért otthon és a munkában is!

Egyensúlyfejlesztő és izomerősítő hatása miatt hamar elterjedt. Használata egyszerű, viszont a látszat sem marad el. Centiről centire simogatja le rólunk az felesleget, miközben elvégezzük a gyakorlatokat. Nem csak az edzőtermek tartozéka, hanem a speciális tornát tartók is szívesen alkalmazzák.Gerincproblémák esetében különösen ajánlott, hiszen a feladatok elvégzéséhez stabilitásra van szükség. Vagyis főként a hát- és hasizmokat erősíti meg, anélkül hogy terhelődne a gerinc. Mivel a labdán ülve elkerülhetetlen, hogy egyenesen üljünk, az egész nap gép előtt görnyedőknek érdemes lecserélni erre a kényelmes bőrszéket.

Foto:123rf.com

Hogyan használjuk, hogy használjon?

A fittness labda első használatakor a legfontosabb, hogy megszokjuk és kitapasztaljuk, hogyan viselkedik a testünk a gyakorlatok közben. Üljünk rá úgy, akár egy székre. Mindig ügyeljünk az egyenes testtartásra, majd görgessük úgy a labdát magunk alatt, hogy a sarkunk, majd a nagylábujjunk érintse csak a talajt. Ha megszoktuk a kényelmes ülőalkalmatosságot, fokozatosan nehezíthetjük a gyakorlatokat.

Foto:123rf.com

Izmos combokra és kemény hátsóra vágysz?

Tedd a labdát a falhoz és döntsd neki a hátad. Most pedig guggolj le, miközben a labdát a hátaddal a falnak nyomva tartod. Naponta többször ismételve, popsid is olyan formás lesz, akár a labdád.

Miért ülnénk, ha feküdni is lehet?

Hassal a labdának dőlve és kezünkön támaszkodva kezdődhet a lábemelgetést. Szinte az összes gyakorlat bevethető, ami a talajon fekve megszokott. Ha a láb elfáradt, jöhet a felsőtest. Csak gördüljünk át a lábujjainkra és kezdhetjük a törzsemelést váltott kéztartásokkal.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.