Egy hasznos gerinctorna-videóval

Egészségtelen álló nap monitort bámulva, mozdulatlanul íróasztal mögött ülni: mégis sokan kénytelenek így tölteni a napjaikat. Megoldás lehet számukra a Cubii, vagy a gerinctorna.

  Nem véletlen, hogy van már „álló” íróasztal és futópados íróasztal is.

Mint az alábbi videó mutatja, ezt a készüléket be lehet csúsztatni az asztal alá, s munka közben edzeni. Az elliptikus mozgás, valamint a megfelelő szögben tartható láb kényelmes és csendes mozgást tesz lehetővé, s nem zavarja a körülötte dolgozókat.

 

Természetesen okoseszközről van szó: a Cubii párosítható az okostelefonnal, hogy a felhasználó pontosan nyomon követhesse, mennyit is tekert már. Sőt, hogy még motiváltabb legyen a mozgásban, kapcsolódhat a többi íróasztal alatt edző kolléga mobiljával, hogy munka közben még vetélkedhessenek is.

E sorok írásakor a projekt hajszálnyira van a nyeréstől a Kickstarteren. A korai támogatók a készülék kiskereskedelmi árából 50 dollár kedvezményre számíthatnak.

Pár perc is segíthet már

Persze nem kell feltétlen kütyü ahhoz, hogy megmozgassuk magunkat munka közben. Még akkor sem, ha ülőmunkát végzel nem kell lemondanod a mozgás előnyeiről. Íme rendszeresen végezhető gerinctorna gyakorlatok ülve, néhány percben: 

 

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.