Lehetséges a teljes gyógyulás limfóma esetén?

A limfóma kezelése eredményes lehet, de időben el kell kezdeni. A betegség a vérképzőszervi daganatok közé tartozik, változatos tünetekkel bír.

A limfómára utaló figyelmeztető jelek: fájdalmatalan nyirokcsomók megjelenése, elsősorban a nyakon, a hónaljban és lágyéktájon, melyek általában a napi tisztálkodás során észlelhetők. Feltűnőbb viszont a nem fertőzéses eredetű, elhúzódó lázas állapot, az éjszakai izzadás, az indokolatlanul jelentkező, szűnni nem akaró fáradékonyság, az étvágytalanság, a fogyás és a bőrviszketés. Ezek a tüntek kevésbé specifikusak, ezért eleinte ritkán szoktak orvoshoz fordulni miattuk az emberek

Amennyiben a fenti panaszok két héten túl tartósan fennállnak, a saját érdekében forduljon orvoshoz, elsősorban a háziorvosához, akinek ezekre a tünetekre már figyelni kell!

hospice ellatas, korhaz, orvos

A limfómának két alapvető csoportját különböztetjük meg: a Hodgkin és a non-Hodgkin limfómát. Ma már – a szigorúan a betegek biztonságát és a kezelés hatékonyságát vizsgáló gyógyszeres vizsgálatok eredményeképpen – számos gyógyszeres kezelés áll a betegek rendelkezésére, melynek szükségességét mindig a kezelőorvos állapítja meg. A hagyományos sejtosztódást gátló gyógyszerek mellé a limfóma kezelése terén már felsorakoztak a biológiai terápiák, immunterápiák  is és sok betegnek a csontvelő transzplantáció ad végleges gyógyulást. Mindezek a kezelések egy jól szervezett onkohematológiai rendszeren belül érhetők el.

Az említett kezelésekkel valóban nagy százalékban a teljes gyógyulás is elérhető- természetesen itt is a betegség korai felismerése és eredményes kezelése esetében.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.