3 ütős tipp a legyengült szervezet megerősítésére

Kimerültünk? Úgy érezzük, szükségünk lenne egy kis „újrahangolásra”? Az őszi időszakban különösen fontos felkészítenünk magunkat a hűvösebb időre, hiszen ilyenkor több betegség is leselkedhet ránk. A legyengült szervezet megerősítése természetes módszerekkel, vitaminokkal és probiotikumokkal a legcélszerűbb.

Minden évszakban megtörténhet velünk, hogy kimerülünk, s nemcsak az időjárásnak köszönhetően. Leggyakrabban a téli időszakot követően érezzük úgy, hogy testünknek megújulásra van szüksége. Ám a legyengüléshez bőven elegendő, ha túlterheljük magunkat a munkahelyen, nem pihenünk eleget, túlságosan sok dolgot tervezünk egyszerre, s nem látjuk a teendők végét.

immunrendszer erősítés

A legyengült szervezet megerősítéséhez alapvetően a kiegyensúlyozott étrend ajánlott, valamint a vitaminokban gazdag táplálkozás.

Az alábbi tippekkel hatékonyan megerősíthetjük szervezetünket, mégpedig természetes módszerekkel.

  • Fogyasszunk vitamindús zöldségeket!

A legyengült szervezet megerősítéséhez és az immunrendszer működésének fokozására ajánljuk a zöldpaprika fogyasztását, melynek kiemelkedő a C- és az A-vitamin tartalma. Ajánlott a fokhagyma, hiszen, nem csupán erősíti az immunrendszerünket, de vírus- és gombaölő hatása is van. A C-vitamin pedig, mint ismert, hatékonyan fokozza a test védekező képességét.

Javasolt a gyömbér, amely fűszerként és gyógynövényként is kitűnő. Előnyös hatással van az emésztésre, méregtelenít és lúgosít. Gyulladáscsökkentő és rendkívül hatékony a legyengült szervezet erősítésében, köszönhetően immunerősítő tulajdonságának.  A spenótot vas-, folsav, valamint B-vitamin tartalma miatt érdemes fogyasztani. Antioxidáns- és rosttartalma jelentős, lúgosít és hozzájárul, hogy a szervezet megszabaduljon a méreganyagoktól. Fogyasszunk gombát a D-vitaminért, a káliumért, vasért, cinkért és a szelénért, amelyeket nagyobb mennyiségben tartalmaz. Nagyon finom ételek készíthetők belőle, ráadásul fehérjeforrásnak is kiváló.

egeszseges_etkezes_zoldsegek

  •  Alkalmazzunk kúrákat!

A legyengült szervezet megerősítésére javasolt zöld teát fogyasztani. A benne levő anyagok ugyanis élettanilag igen előnyösek: C-, D-, K-vitamint, és B2 vitamint, valamint az ásványi anyagok közül rezet, fluoridot és alumíniumot, antioxidáns hatású polifenolokat tartalmaz, melyek a méregtelenítést segítik elő.

Az őszi időszakban a legyengült szervezet megerősítésére a vitaminok mellett érdemes a probiotikumokat is kúraszerűen alkalmazni,különösen, ha tisztító- vagy léböjt kúrán vagyunk túl, esetleg antibiotikumot szedünk. A probiotikumokkal pótolhatjuk a vitaminokat és ásványi anyagokat a szervezetünkben. Egy legyengült szervezet esetében csökken a probiotikumok termelése, a kúraszerű alkalmazás ezért különösen fontos.

Kíváncsi vagy rá, hogyan hat szervezetedre a probiotikumok szedése? Olvasd el ezt a cikket!

Akár joghurtfogyasztással is hozzájárulunk ahhoz, hogy kellő mennyiségű probiotikumhoz jusson szervezetünk, ám a bennük megtalálható, jótékony baktériumokat gyakran még azelőtt elpusztítja a gyomorsav, hogy a beleket elérnék.  A probiotikum-kúra ezért hatékonyabb választás. A bélflóra megfelelő védelmének komoly szerepe van az egészség megőrzésében, s ehhez a probiotikumok alkalmazásával nagymértékben hozzájárulhatunk.

epresjoghurt

  • Együnk vitaminban gazdag gyümölcsöket!

Érdemes grépfrútot fogyasztani, mert citrusféle lévén, kiemelkedő a C-vitamin tartalma, de kálium is található benne. Emellett szintén gomba-, vírus- és baktériumölő hatással bír. Flavonoidokban gazdag, így kiváló antioxidáns és hatékony immunerősítő, azaz a legyengült szervezet erősítésére igen hasznos. Sok C-vitamin található a csipkebogyóban is. Hatékony antioxidáns, természetes módon segíti testünk megerősödését. A fekete bodza nemcsak méregtelenít, a szívet is erősíti. Az immunrendszer működésének fokozásához jelentős vitamintartalmával járul hozzá. C-vitamint, A- és B-vitamint egyaránt tartalmaz, de káliumot, vasat, foszfort, kalciumot, magnéziumot és folsavat is találunk benne.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.