Tippek a töredezett haj eltüntetésére

Figyelem! Nem csak az olló segíthet, ha töredezett a hajvéged! Hajápolás, lépésről lépésre. Hogyan regulázhatóak meg a töredezett tincsek?

Az első, és legfontosabb szabály, hogy mindig a hajunknak megfelelő ápoló, védő készítményeket használjuk. A márkák széles kínálatától roskadozó polcok zavarba ejtő termékdömpinggel látnak el minket.

Ha nem tudunk eligazodni, nyugodtan kérjük ki a fodrászunk véleményét, milyen típusú készítményekkel pakoljuk tele a fürdőszobát. Annyi biztos, hogy csupán egy sampon kevés lesz, ha meg szeretnénk szabadulni a folyton seprűsre töredező hajvégektől.

A balzsam ereje

Az alapos hajmosás után, jöhet a balzsamozás. Az alkalmazása termékenként változik, de általában közvetlenül a sampon kimosása után kell felvinni a nedves tincsekre, majd 2-5 percig hagyjuk állni, míg a benne lévő hatóanyagok bejutnak a hajszálakba.

Mindeközben tehát a balzsam nem csak a haj töredezését segít megelőzni, de könnyen kezelhető, ápolt megjelenést ad a frizurának, és ezzel nekünk is.

Intenzív ápolás, pakolással

A pakolás célja, hogy az igénybevett, sérült hajszálakat ismét megtöltse élettel. Emellett a károsodás megelőzésénél is ajánlott a rendszeres, heti egyszeri használat. Mivel a pakolás célja az intenzív ápolás, ezért a készítményeket hosszabb ideig kell a nedves hajra kenve tartani. Bár a drogériák választékában mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb terméket, a házi készítésű pakolásokkal szintén elérhető a kívánt hatás.

hajhullas11

Házi praktikák

A száraz, töredezett hajvégeknél főként a méz ápoló erejét érdemes bevetni, amit bártan kombinálhatunk tojás sárgájával. Az összepréselt banán, és az avokádó szintén gyakran emlegetett csodaszer a száraz hajvég ellen, de többen esküsznek a sör segítő összetevőire is. Azzal viszont számolni kell, hogy valamennyi pakolás esetében legalább egy óra szükséges a hatóanyagok felszívódásához.

Feketelista

A tiltó lista hossza a haj állapotától függ. Akik rendszeresen, tehát akár naponta igyekeznek megregulázni kósza tincseiket hajegyenesítő, vagy göndörítő eszközökkel, le kell mondaniuk a procedúra megkezdése előtt felkent hajformázó szerek használatáról.

Ezek ugyanis, – a flakonra írt jellemzéssel ellentétben – erőteljesen roncsolják a hajszálakat. Sőt, a gyors gyógyulás érdekében a hajformázás számát is érdemes csökkenteni, mivel a magas hő hatására a haj állapota hamar romlik. Ha ezt el se tudjuk képzelni, alkalmazzunk alacsony hőfokot, és legalább heti egyszer vigyünk fel ápoló pakolást a hajra.

Forrás:


2 hozzászólás

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.