Száraz a hajad? Oldd meg banánnal, olajjal!

Bár manapság számos termék létezik, amely száraz tincsekre megoldást kínál, a házi praktikák hajra is bevethetők!

Valljuk be, a nem túl fényes, elvékonyodott, látványosan száraz tincsek nem nyújtanak szép látványt. A szépség része a lágy, csillogó haj is – és kellemetlen, ha az ember lánya lassan, de biztosan kezdeni sem tud semmit vele, mert csinálhat bármilyen frizurát, a száraz tincseket nehéz elrejteni.

Noha igen sok termék közül választhatunk az üzletekben, amelyek a száraz haj kezelésére alkalmasak, olykor egy-egy szelíd gyógymód, házi praktika is remek gyógyírt jelenthet. Lássuk, melyek ezek.

1. Házi praktika – Banán és avokádó

A banán nemcsak finom, számos, egészségre előnyös hatása van – avokádóval keverve pedig a hajunkat is szebbé teszi! Remek kondícionálót készíthetünk belőlük. Szükségünk van hozzá egy érett banánra és ugyancsak érett avokádóra, egy evőkanálnyira az egészségboltokban kapható búzacsíra olajból – lehet olíva olaj is -, valamint néhány csepp esszenciális olajra, mint például levendula, rózsa, édes narancs vagy jázmin.

egészséges tisztítószer_banán

 

Az összetevőket egy tálban keverjük össze, legjobban turmixgéppel lehet összemixelni őket. Mossunk hajat samponnal, majd vizesen fésüljük ki és töröljük meg törölközővel.

Ezután vigyük fel rá a keveréket: tehetjük az egész hajra, a fejbőrre is, de csak a hajvégekre is kenhetünk. Tekerjük fel a hajat egy rosszabb törölközővel, vagy fedjük be fürdősapkával. Minimum 15 percig tartsuk a hajunkon a keveréket, majd mossuk ki.

2. Házi praktika – Juharos hajápolás

A szépség őre a juhar is. Száraz hajra készítsünk juharszirupból pakolást, természetes gyógyír a tincsekre, egy héten egyszer érdemes használni. Juharszirupra, zsírra, mézre van szükségünk hozzá, egy ritkásabb fogú fésűre és zuhanyzósapkára vagy valamilyen rossz törölközőre, amellyel majd becsavarhatjuk a hajat.

Három evőkanál juharszirupot és két evőkanál zsírt keverjünk össze ugyancsak egy kanál mézzel egy tálban. 15 percig mikrózzuk, vagy amíg úgy nem látjuk, hogy a massza megfelelően összeállt, összeolvadt. Hűljön ki annyira, hogy ne süsse a fejbőrt.

Vigyük fel a hajra, és fésüljük bele. Majd fedjük be a hajat zuhanyzósapkával vagy egyébbel, ami alkalmas a pakolás védelmére. 20 percet hagyjuk állni a keveréket a hajon, majd öblítsük ki és samponnal mossunk hajat.

 

3. Házi praktika – Napraforgós pakolás

A napraforgóolaj is kiváló szelíd gyógymód a haj szépségéért! Természetes hidratáló, amely 45 perc alatt készíthető el. Napraforgó olajra van csak szükségünk a pakoláshoz, egy jó fésűre és egy meleg, nedves törölközőre. Nedvesítsük be a hajat, használjuk fel a dobozos olaj egynegyedét, de ha kevesebbet szeretnénk rakni a hajra, az is elegendő lehet.

Masszírozzuk a fejbőrbe, és a hajvégekre is kenjünk belőle. Csavarjuk a hajat nedves törölközőbe egy óra hosszára, majd öblítsük ki és samponnal is mossunk hajat.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Egy válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.