Top 13 módszer, ami segíthet válás után – 2. rész

Egy szakítás komoly kihívást jelenthet számunkra. Hát még a különválás! Valóban nehéz továbblépni válás után, de nem lehetetlen – íme ehhez egy kis segítség.

Sokunk számára már a szakítások is jelentős érzelmi megterhelést jelentenek, amelyen nagyon nehéz túllendülni. Nem könnyű kilépni egy kapcsolatból, válás után pedig még nehezebb továbblépni. Cikkünk első részében tíz szempontot vettünk sorra, most lássuk a többit!

11. Vigyázzunk magunkra! Előfordul, hogy az emberek válás után elhagyják magukat – a legjobb, amit tehetünk, hogy egészséges ételekkel és fizikai aktivitással tartjuk magunkat a felszínen. Ragaszkodjunk ehhez! Ne hozzunk ilyenkor jelentős döntéseket és kerüljük a sok alkohol, esetleg más tudatmódosító szerek használatát!

12. Kerüljük a negatív hangulatot a volt házastársunkkal. Ha vitáink kezdenek veszekedésbe fajulni, szakítsuk meg a dolgot: tegyük le a telefont vagy hagyjuk el a szobát.

13. Találjunk vissza szenvedélyeinkhez: fedezzük fel újra érdeklődési köreinket. Lehet, hogy szívesen festenénk vagy sportolnánk valamit. Bármi legyen az, összpontosítsunk az élet élvezetére.

kapcsolat

Fotó: 123rf.com

Van még egy komoly kihívás. Hogyan kommunikáljunk válás után a gyermekekkel minderről?

Ha vannak csemetéink, nehéz lehet velük beszélni a válásról. Ez lehetséges, többféleképpen. Segíthetünk nekik átszokni az új valóságra. Íme néhány stratégia, ami segíthet.

1. Adjunk teret a gyermekeknek. Nyugtassuk meg őket, hallgassuk meg aggodalmaikat és érzéseiket. Szeretettel mondjuk el nekik az igazságot, mindenről, amit tudniuk kell.

2. Nyújtsunk stabilitást. A család életének ezen átmeneti szakaszában is fenn kell tartani a gyermek rutinjait és mindennapi életét. Ha stabilitást adunk nekik és minden ismerős számukra, az nagyon sokat segít nekik.

3. Legyünk kitartóak és következetesek. Előfordulhat, hogy gyermekeink mostantól a mi és a volt párunk otthona között osztják meg idejüket. Beszéljünk volt házastársunkkal olyan dolgokról, mint a háztartási szabályok, a fegyelem és a családi értékek, mert ezeket fontos egyformán képviselnünk.

4. Támaszkodhassanak ránk a csemeték! Törekedjünk rá, hogy gyermekek tudják, megbízhatóak vagyunk és következetesek. Bízzanak meg bennünk. Igyekezzünk azonban elérni, hogy a válással kapcsolatos érzéseinket ne lássák át túlságosan.

5. Válasszuk külön a válást és a gyermekeket. Maradjon titokban a válás után vagy folyamán, miről beszélgetünk volt párunkkal, ne vitatkozzunk a csemeték előtt és ne használjuk őket hírvivőnek vagy kémnek. Ez sosem vezet semmi jóra.

Olvasd el ezt is!

5+1 tipp a szakítás egészséges túléléséhez

Forrás: Adrina - napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.