Top 10 tévhit a szex kockázatairól – 2. rész

A szexualitással kapcsolatban egyre több és több kérdés merül fel benned, ez teljesen természetes.

Azonban könnyen előfordulhat, hogy belefutsz néhány pletykába, legendába, ami egyáltalán nem igaz, de te honnan is tudhatnád. Nos, mi összeszedtük és megcáfoltuk a 10 leggyakoribb tévhitet a szex kockázatairól!

 1. Ha nincs nálad óvszer, jó a folpack is – Semmi esetre sem!

A folpack sohasem helyettesítheti a kondomot. Már csak azért sem, mert a legtöbb folpackon apró lyukak vannak. Mindig legyen nálad óvszer, mindig használd, és ne improvizálj!

 1. Nincs szükségem óvszerre, mert a partneremnek nincsen semmilyen betegsége, ebben biztos vagyok – Tényleg?

Te valamilyen speciális vámpír vagy, aki kiszívja a partnere vérét és megállapítja, hogy nincsen semmilyen fertőzése? Az igazság az, hogy sok nemi betegségnek nincs szemmel látható jele, éppen ezért nem tudhatod, hogy van-e valakinek problémája vagy sem. Csak úgy tudsz megbizonyosodni erről, ha kivizsgáltatod magad.

 1. A testi kontaktus még nem elég, csak az ondótól lehet nemi betegséged – Nem, nem igaz.

Bár az ondó és a vér sok nemi betegséget terjeszthet, más betegségeket – például szifilisz vagy herpesz – testi kontaktus útján is elkaphatsz. Nem is beszélve a trichomoniazisról, melyet közös törölköző használattal is elkaphatsz!

 1. A fogamzásgátlók megakadályozzák a nemi betegségeket – Nem igaz

A fogamzásgátló szerek a teherbeesést akadályozzák meg, nem pedig a nemi betegségeket!

 1. A chlamydia és a tripper nem nagy dolog, elmúlnak maguktól – Nos, rossz hírrel kell szolgálnunk…

Akár neked vagy a partnerednek is lehetnek ilyen betegségei, úgy, hogy nem is tudtok róla! Ám mindkét betegség kezelhető antibiotikumokkal. Jobb, ha tudod, hogy a kezeletlen chlamydia vagy tripper igenis nagy dolog. Ha nem kezeled ezeket a betegségeket, akkor az meddőséghez vagy úgynevezett kismedencei gyulladásos betegséghez vezethet. Ez a betegség a nőknél a petevezetéket támadja meg, és úgynevezett méhen kívüli terhességhez vezethet. A fiúknál a kezeletlen chlamydia és tripper prosztatagyulladáshoz, húgycső problémákhoz és meddőséghez vezethet.

Bónusz mítosz. Két kondom jobb, mint egy – Nem így van

Az óvszergyártók felhívják a figyelmedet arra, hogy ne használj két kondomot. Miért? Az egész a dörzsölődés miatt van. A kondomok egymáshoz dörzsölődnek a szex során, és ezzel növelik az esélyt arra, hogy valamelyik, vagy akár mind a kettő kiszakadjon.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Egy válasz

 1. Jáger László

  A sex arra való,hogy mind2fél jól érezze magát és élvezze az 1üttlétet+!!!
  Ha nem ilyen azkor az nem sex hanem valami más…….
  Nem fejtem ki bővebben….
  barátilag
  J.L.