Tényleg megváltozik a vagina, ha sokáig nincs szex?

Tényleg szűkebb lesz? És van igazság abban, hogy kiszárad, vagy rosszul reagál majd egy újabb menetre? Az tény, hogy a vagina változásokon megy keresztül, ha nincs része annyi örömben, viszont érdemes racionálisan közelíteni a témához.

A szex csökkentheti a stresszt, könnyebbé teheti az alvást és javíthatja a szív egészségét. Figyelembe véve ezeket a csodás előnyöket, vajon mi történik valójában a testeddel, ha felhagysz vele? Mivel egy sor városi legenda kering a neten, a legjobb, ha szakemberre hallgatsz! Christine Greves nőgyógyász elmondta, mi vár a vaginádra egy szexmentes időszakban – számol be a Glamour.

Nem, a hüvelyed nem fog összezárulni

Mítosz, hogy a hüvely feszesebb lesz, ha egy ideig nem szexelsz.

A hormonok irányítanak: még akkor is, ha nem szexelsz, a szervezet ösztrogént és progeszteront termel, és ezek a hormonok nyitják és teszik rugalmasabbá a hüvelyfalakat” – mondja Dr. Greves. Csakúgy, ahogyan a kézkrém megnyugtatja a száraz kezeket télen, az ösztrogén segít fenntartani a hüvely nedvességét. Ennek ellenére a hüvelyi nyílás mérete csökkenhet, de ez többéves hosszú szexszünet és menopauza után következhet be.

„Idővel a posztmenopauzában lévő nők, akiknek csökken az ösztrogénellátása, észlelhetik, hogy a hüvelyük feszessége csökken, ha nem folytatnak közösülést” – magyarázza Dr. Greves. – „A klinikai tapasztalataim szerint azonban ez általában csak öt szexmentes év után történik meg”.

vagina, szex

Fotó: 123rf.com

Szárazabb lehetsz

Még ha nem is folytatsz aktív szexuális életet, a hüvely falai nedvesek és rugalmasak. Azonban a hüvely valamivel szárazabb lehet, ha a rendszeres szex elmarad. A szárazság önmagában nem feltétlenül jelent problémát, de kényelmetlen érzést kelthet.

Mi a megoldás? Itt az idő egy kis önkielégítésre. A szárazság kevésbé valószínű, ha rendszeresen maszturbálsz, mivel a stimuláció növeli a nedvességet.

Csökkenhet a libidód

Dr. Greves szerint lehetséges, hogy a libidód egy kicsit lecsökken az absztinencia időszakában. Ha viszont hosszabb ideig nem szexelsz, vágyódni sem fogsz rá. A jó hír az, ha újra sor kerül a szexre, akkor valószínűleg ugyanúgy visszatér a vágy is. Ez amolyan akció-reakció, és hidd el, a tested megfelelően reagál majd.

A folytatásért KATTINTS IDE!

Olvasd el ezt is!

 

Így lehet megváltoztatni a vagina ízét és illatát

Forrás: Napidoktor.hu