Szex nélkül is lehet orgazmusod – Te átélted már?

Egy új esettanulmány szerint egy 33 éves nő – aki vaginizmusban szenved -, megtanulta, hogyan lehet spontán orgazmusa, csupán az elméje segítségével.

A vaginizmus a gát és a hüvely izmainak görcsös állapota, a hüvelybemenet működésbeli rendellenessége. Ez megnehezíti a hímvessző és más (akár az ujjak, tampon) hüvelybe jutását – írja a webbeteg.hu. Az erogén zónák izgatásával át lehet élni a gyönyört, azonban más módon is kielégülhet valaki. Vannak, akik például álmukban élveznek el, de amikor ébren vannak, puszta fantáziálással is a csúcsra jutnak – számol be a FemCafe.

Csupán az elméd segítségével is átélheted a gyönyört

Az IN szerint egyes kutatások azt is kimutatták, hogy a jógázás fokozza a szexuális izgalmat, mivel az elmére és a testre irányítja a figyelmet. A korábban említett nő esettanulmánya is arra utal, hogy ez valóban működik. Közel 10 évig tartó tantrikus jógagyakorlás után elképesztő dolgot tapasztalt: akár 10 percen át tartó orgazmust is képes elérni pusztán az elméje segítségével.

Foto:pixabay.com

Nem egyedüli eset

A nőt a tanulmány során megkérték, hogy az elméje segítségével, majd kezei használatával végezzen önkielégítést. A kísérlet során látták, hogy mikor él át orgazmust, ugyanis a vérben lévő prokaltin szintje (ami az agyban lévő agyalapi mirigy által termelt hormon) megnövekedett. Ennek a szintjéből lehet arra következtetni, hogy milyen intenzitású orgazmust élt át a nő. A különböző testtartások és légzéstechnikák elsajátításával is sokat fejlesztett ezen a képességén, ma már csak gondolatok segítségével is átéli a gyönyört.

A kutatók már évtizedek óta vizsgálják az olyan embereket, akik szintén képesek erre. A vaginizmusban szenvedő hölgyeknek ez reményt adhat, hogy megszüntessék a tüneteiket.

Olvasd el ezt is!

„Jó házasság nincs jó szex nélkül”

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.