Lelkifurdaló szex – a kapcsolat lassú halála

Vágy helyett csak a megszokás miatt szeretkezünk a párunkkal. Inkább a bűntudat, mint az izgalom hajt minket a szex felé.

A szerelem egy bizonyos idő után szeretetté alakul – szokták mondani. Ilyenkor a megszokás kerül túlsúlyba a vágyak és a kaland helyett. A napok ritmusa kezd teljesen egyformává válni és rendszeresen ugyanazok a cselekvések követik egymást az ébredéstől a lefekvésig.

Majd pedig a szex közben is. Ha úgy érezzük elérte a kapcsolatunk ezt az állapotot, hiába tudjuk, hogy nincs okunk panaszra és boldogságot kéne éreznünk, mégis hiányolunk valamit.

Miért nem kívánjuk a párunkat?

A szex különös játék, ahol az újítások nélkül könnyen kiveszik az izgalom és helyére a megszokottság unalma kerül. Mindkét félnek tennie kell azért, hogy ez az állapot messzire kerülje el őket. A kapcsolatnak vannak szakaszai és a kezdeti izgalom, majd a későbbi kísérletező kedv után már törekedni kell rá, hogyan vigyenek színt a szexuális életükbe a szerelmesek.

Sexy milf in lace eye cover with young lover in hotel room

Hiányzik az izgalom

Az elején még meg kell ismerni a partnert, ami kellőképpen izgató tud lenni. Kideríteni, hogy mi esik jól neki, hogyan tudjuk a legnagyobb élvezetet elérni, majd közösen a csúcsra jutni.

Szégyelljük bevallani

A hónapokat felváltják az évek, és már ismerjük minden porcikáját, számtalan közös éjszakán vagyunk túl. A szex még mindig jó, de már nem izgalmas. Nem kell beletörődni, csupán tenni ellene.

Azok, akik nem merik elmondani, hogy többre vágynak az ágyban, rá fognak unni a szexre a párjukkal. Ilyenkor két lehetőség van. A rosszabb, ha más ágyában keres új izgalmakat a kedves, a kisebb rossz, hogy sem máshol, sem otthon nem keresi az izgalmakat.

Adunk a látszatra, tehát az együttlétek száma nem változik, ahogy az egymást követő jelenetek sem. Végül a lelkifurdalással együtt az örömteli pillanatok sem jelentkeznek.

Mi lehet a megoldás?

Ne gondoljuk azt, hogy azért mert a párunk sem szól, nem érzi, hogy már semmi sem a régi. Szavak nélkül a helyzet nem fog jobbra fordulni. Ha úgy érezzük, kezd kihunyni a láng, de nem szeretnénk, hogy ez megtörténjen, merjünk erről beszélni. Szex csak azért, hogy ne legyen bűntudatunk, a kapcsolat csendes és lassú halálát jelenti.

Forrás: https://napidoktor.hu/index