Jobb a szex 40 felett?

A szex minden korban jó lehet. Fiatalon a gyorsat és az egymás után többszöri hancúrt preferáljuk. Miért van mégis az, hogy sok nő szerint mégis 40 felett a legtutibb? Ahogy a jó bor, úgy a jó szex is idővel tud jól megérni! De elég a hasonlatokból, lássuk a tényeket!

Kezdjük azzal, hogy nem igaz, hogy a nők besavanyodnak 40 felett és nem igénylik már a testi szerelmet. Attól még, hogy valaki elhagyja a negyedik X-et, nem tűnik el belőle varázsütésszerűen a szex iránti igény, sőt! Való igaz, hogy nem roppannak össze, ha nincs minden héten szex, mivel számos egyéb tevékenység is boldoggá teszi őket, de ettől még igénylik a testi-lelki felüdülést. A férfiakban sem csökken a vágy, habár korral előfordulhatnak merevedési zavarok, de ezeket nagyrészt át lehet hidalni – számol be a Bien.

A hölgyeket a menopauza tudja megviselni. A hangulatingadozás és a hüvelyszárazság csökkentheti a libidót, de ha ilyenkor elhanyagolják a szexet, csak még rosszabb lesz. A szex hiányának következtében csökken a hüvely rugalmassága és felgyorsulhat a hüvelysorvadás. Ám mindez elkerülhető egy lelkes partner meg egy kis síkosító segítségével! Úgyhogy nagyon is megéri 40 felett is aktív nemi életet élni!

szex 40 felett

Fotó: 123rf.com

Megismerték és elfogadták a testüket

A University of California 2010-es kutatása alapján az derül ki, hogy a negyvenesek sokkal jobban el tudnak lazulni az ágyban, mert nem foglalkoztatja őket a testképük. Egy fiatal, húszas, harmincas évei elején járó lányt még bőven lefoglal a külseje, mert szeretne tökéletesnek mutatkozni a partnere szemében. Ha pedig nem a külsőséggel, akkor a szextehetségükkel próbálják egymást lenyűgözni, ezért hajlamosak lehetnek arra, hogy mindenáron szexinek és tapasztaltnak mutatkozzanak. Emiatt persze nem a szexre, hanem a szerepre figyelnek és nem tudnak igazán kikapcsolódni.

Ám ez nem jellemző a negyvenesekre, akik általában túl vannak a szülésen, felneveltek egy vagy több gyereket, és már megtanulták becsülni és szeretni a testüket, ami annyi mindent kibírt. Különben is, úgy gondolják, hogy egy negyven feletti férfitest sem címlapra való, tehát miért is izgatnák magukat a saját tökéletlenségük miatt.

A szerepjátszást pedig abszolút feleslegesnek tartják, náluk már az őszinteség a nyerő, mert egyedül az vezethet ahhoz, hogy mindkét fél igazán élvezze az együttlétet.

Arról nem is beszélve, hogy ennyi idő alatt nem kevés idejük volt kiismerni a testi igényeiket. Már tisztában vannak azzal, mi jön be nekik és mi az, amire azt mondják: soha többé. Nem mennek bele olyanba, amibe nem akarnak, mert nem az a vágyuk, hogy mindenáron megfeleljenek mások igényeinek. Ők a saját kedvükre akarnak tenni, ha szexről van szó. Éppen ezért nem szívbajosak egyenesek megmondani, hogy mire vágynak. Lehet, hogy már nem napi ötször csinálják, mint ifjú korukban, hanem egyszer, de legalább az minőségi szex!

szex, idős

Fotó: 123rf.com

Nyugodtabb életvitelt folytatnak

A húszas éveiben járókat leköti a tanulás vagy a munka, esetleg az állandó partizás. Sok harmincast pedig a gyereknevelés vagy a karrierépítés, ami miatt fáradtak lehetnek. Egy negyvenes ezeken már mind túl van. Ez nem jelenti azt, hogy unalmas az élete, hanem olyan kiegyensúlyozott életvitelt folytat, amelyben jóval kevesebb a stresszforrás és több az energia, meg a nyugalom. Ezek pedig mind-mind fokozzák a libidót, aminek köszönhetően jobban kívánják a szexet.

Jóval több időt szánnak arra, hogy tűzbe hozzák magukat és partnerüket. Már nem kapkodnak, nem a gyors kielégülésre vágynak, hanem az igazi szexélmény megélésére.

Ráadásul mivel ebben a korban már önállóbbak a gyerekek, ezért kevesebbet vannak otthon, bátran cincoghatnak az egerek és anyuci végre kipróbálhatja a vágyott pózokat. Ezt igazolja a 2010-es brit Top Sante magazin megbízásából végzett felmérés is, amelyben a brit nők szexuális szokásait összegezték. A megkérdezettek 81 százaléka mondta azt, hogy vállalkozóbb szellemű, mint húszas éveiben volt, továbbá 63 százalék magabiztosabbnak érzi magát az ágyban.

Na, és kik élvezik a legjobban a szexet? A férjezett, 40 évesnél idősebb nők.

Miért van ez így? Valószínűleg azért, mert van mellettük egy biztos társ, akiben megbíznak és ez az ember ismeri az igényeiket. Nem kérdés, hogy sokkal jobb olyan mellett kalandozni, akiben megbízunk és aki amellett, hogy ismeri a testünket, nagyszerű kommunikációs partner, akivel nyíltan, tabuk nélkül beszélhetünk a szexről.

Olvasd el ezt is!

Az idősebbeknél is fontos szerepet kap a szex

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Egy válasz