Hogyan lehet jó a szex az izzasztó hőségben?

Óriási a hőség az utóbbi időszakban, a hőmérséklet tartósan 30-35 °C felett van, ami meglehetősen igénybe veszi szervezetünket. Sok dolog válik nemkívánatossá a kánikulában: öltözködni, dolgozni, nehéz ételeket enni és legyünk őszinték, a szex is.

Hiába zuhanyozunk többször egy nap, pillanatok alatt elillan a frissesség érzése a 35 fok feletti hőmérsékletben. Az izzadt, ragadós bőr tapintása és a folyamatos diszkomfortérzet azt eredményezi, hogy nincs kedvünk a szeretkezéshez sem. Szakértők szerint viszont a nap növelheti nemi vágyainkat és az ilyenkor kapott extra D-vitamin fokozhatja orgazmusunkat is.

Mit tehetünk a kellemes intim pillanatokért ilyen melegben?

  1. Kezdjük a zuhany alatt!

Talán nem tűnik olyan ideálisnak, mint ahogy azt a filmekben látjuk, de ilyen hőségben jól tud esni lehűteni magunkat már az elején, így amellett, hogy higiénikusabbnak érezzük magunkat, egy plusz izgalmi faktort is beleviszünk és persze az sem utolsó szempont, hogy nem olvadunk el a hálószobában a melegtől.

zuhany, szex

Fotó: 123rf.com

  1. Használjunk klímaberendezést!

Nagyon jó megoldás, hogy kellemes hőmérsékletet varázsoljunk otthonunkba. Arra azonban fontos odafigyelnünk, hogy ne legyen túl hidegre állítva és ne érje fedetlen testünket a hűs levegő, kerülje az ágyat a légáram. Használatával viszont nem kell aggódnunk frissességünket illetően és nagyobb eséllyel jön meg a kedvünk is egymáshoz.

Váradi György lakossági klímaszakértő, a Fisher Klíma vezetője elmondta: „Klímaberendezés használatakor fontos arra figyelni, hogy mindkét fél komfortosan érezze magát. Kutatások szerint az irodában dolgozó nők sokszor áldozatul esnek annak, hogy a férfiak túl alacsonyra állítják a hőmérsékletet, mivel eltérő sebességű az anyagcseréjük és ezáltal a hőérzetük is. A Fisher Klíma vezetője az amerikai Nemzeti Gazdaságkutató Iroda kutatását is szóba hozta, mely szerint a klímák tényleg hozzájárulhatnak a jobb együttlétekhez és még a gyermekáldások számát is növelhetik: „a jelentésben leírják, hogy az Egyesült Államok születési aránya a 70-es években harmadával növekedett, pontosan akkor, amikor az otthoni légkondicionáló egységek elterjedtek. A jelentés is alátámasztja a nyilvánvalót: ha jobb a hőérzete az embereknek, többet szeretkeznek.”

  1. Időzítsük az együttléteket kora reggelre vagy késő estére!

Nem sokkal ugyan, de reggelente és esténként pár fokot csökken a hőmérséklet. Kellemesebb lehet, ha szerelmes pillanatainkat ekkora tartogatjuk, nem tűz a nap, egy kis kereszthuzatot biztosítva komfortosabb pillanatokat szerezhetünk magunknak.

csók, szex

Fotó: 123rf.com

  1. Használjunk légáteresztő ágyneműt!

Talán az utolsó, amire gondolnánk a jó szex-élménnyel kapcsolatban melegben az, hogy milyen ágyneműt és ágyneműhuzatot használunk. Pedig fontos szerepük van a hőmérséklet szabályozásában és a verejtékezésben. Érdemes pamut ágyneműt használni, hogy kevésbé izzadjunk, ragadjunk a forró éjszakákon.

  1. Hagyjuk el a hálószobát!

Ha van a házban egy hűvösebb hely, például csempe, járólap, márványos felület, változtassunk helyszínt és próbáljuk ki ilyen helyen a szeretkezést! Valószínűleg nem lesz olyan kényelmes, mint az ágyban, de ki tudja, talán az is lehet, hogy állandó helyszín lesz ebben a forró időszakban…

Olvasd el ezt is!

Nyári szerelem – avagy szex nyaraláskor

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.