Nyári szerelem – avagy szex nyaraláskor

A nyaralás leginkább a románcokról és a nyári szerelmekről szól, de ha nem fordítunk elég figyelmet a fogamzásgátlásra, könnyen elromolhat az öröm.


Egy esetleges terhesség miatti aggodalom – kihagyott tabletta utáni szeretkezés vagy elszakadt kondom esetén – a megkérdezett nők 40%-ának mérgezte meg a nyaralását, ötből egy nő idézte fel, hogy mindez negatív hatással volt a párkapcsolatára is. A kutatás világosan tükrözi minden harmadik nő (36%) egységes szándékát, miszerint szívesen váltanának olyan fogamzásgátlási módszerre, amely hozzájárul az önfeledt és biztonságos nyaraláshoz.

Foto:pixabay.com

A nemzetközi Nyári Szerelem Kutatás a nők nyaralás alatti szexuális attitűdjét vizsgálta, különös hangsúlyt helyezve a románcok és a fogamzásgátlás kapcsolatára. Egész egyszerűen arra voltak kíváncsiak, hogyan képzelik el a nők az ideális fogamzásgátló módszert. Az online kutatásban tíz országból, több mint 5700 nő vett részt, 10 ország bevonásával (Belgium, Kanada, Franciaország, Németország, Hollandia, Olaszország, Spanyolország, Svédország, Egyesült Királyság, valamint Egyesült Államok) végezte a Harris Interactive, nemzetközi kutatócég.

A kutatás egyértelműen bizonyította, hogy az intimitás nagyon fontos részét képezi a nyaralásnak. A nők közel fele (47%) sokkal aktívabb szexuális életet él a vakáció idején, mint otthon; ráadásul háromból egy (37%) ilyenkor jobban is élvezi. „Kikapcsolódom”, „több időm van” és „kevésbé érzem fáradtnak magam”- így hangzanak az okok, melyek mindezt megmagyarázzák. A pihenés mellett tízből egy nőnél a megnövekedett alkoholfogyasztás is szerepet játszik a nagyobb szexuális aktivitásban.

szex

Fotó: 123rf.com

Bár a jó idő és a kulináris élvezetek is fontos tényezők az úti cél kiválasztásában, a nők fele mégis leginkább intim környezetre vágyik. Sokan, indulás előtt mindössze csak egy héttel látnak neki az előkészületeknek, akkor is leginkább arra koncentrálnak, hogy jól nézzenek majd ki, és sajnos csak 16%-uk fordít figyelmet készülődéskor a fogamzásgátlásra.

Egy elfelejtett tabletta az egész nyaralás megrontója

Egy nyaralás során a nők 8%-ánál van komoly kockázata annak, hogy az elfelejtett fogamzásgátló tabletta utáni szex, vagy elszakadt kondom miatt teherbe esnek.

A nők negyede (27%) nyilatkozott úgy, hogy nyaralás idején könnyebben megfeledkezik a fogamzásgátló tabletta bevételéről, de 71%-uknak ez otthon is problémát okoz. Ugyancsak a nők negyede állítja, hogy ez nagyon is valós gond a nyaralás alatt. Minden második, tablettával védekező nővel (52%) megesik, hogy nyaralás alatt elfelejti bevenni a tablettát, ez az arány a francia és belga nőknél a legmagasabb (70%).

És mivel a megkérdezett nők szexuális életében a tabletta és ezt követően a kondom volt a leginkább alkalmazott védekezési módszer, a nők arra a következtetésre jutottak, hogy a fogamzásgátló tabletta nem feltétlenül az a módszer, amely minden körülmények között biztonságot nyújt.

Minden tizedik nő úgy gondolja, hogy egy elfelejtett tabletta az egész nyaralás megrontója. Csak valamivel több mint negyedük (28%) használ ilyenkor óvszert szexuális együttlétei során, 18%-uk kerüli a szexet a kihagyott tabletta miatt, és csupán négy százalékuk kísérli meg ellensúlyozni a védekezés nélküli szexet esemény utáni tablettával. A többi nő semmit nem tesz. A nők több mint 57%-a tudta, hogy hányás vagy antibiotikum szedése miatt csökken a fogamzásgátló tabletta megbízhatósága. A többiek nem vették figyelembe ezt a rizikófaktort. Mivel ez egy összesített arány, az országok között vannak eltérések: a francia nők 80%-a nem vesz tudomást e rizikófaktorokról.

Fotó: 123rf.com

Új nyár, új fogamzásgátló

A nyaralás alatti szex összes tényezőjét figyelembe véve a nők 36%-a azt állítja, hogy változtatnának eddigi fogamzásgátlási módszerükön annak érdekében, hogy gondtalanul átadhassák magukat a nyár örömeinek. A megkérdezettek közel kétharmada olyan fogamzásgátlási módszerre vágyik, amelyre egyáltalán nem kell gondot fordítania a nyaralás alatt, és 70%-uk a havi módszert előnyben részesíti, amely folyamatos védettséget biztosít. Tízből nyolc nő (79%) olyan módszert kíván, amely lehetőséget nyújt arra, hogy nyaralás idején eltolja a menstruációját.

Szépíti a bőrt a fogamzásgátló?

Ma már sokszínű a fogamzásgátlók repertoárja, különösen a legújabb módszereket tekintve. A kutatás rávilágított, hogy a nők ötödének volt már egyéjszakás kalandja nyaralás alatt, a megkérdezettek 10%-a legutóbbi nyaralásán élt át ilyet. Mégis, öt nőből egy kényelmetlennek érzi, ha új partnerével fogamzásgátlásról kell beszélnie. 15%-uk ilyenkor egyáltalán nem védekezik, és 27%-uk még a szexuális úton terjedő betegségek elleni védelemre sem fordít gondot. Ennek ellenére, mindössze százból egy nő állította, hogy egyéjszakás kalandja következménnyel járt.

A Nyári Szerelem kutatás további eredményei:
Tízből nyolc nő (81%) egyetért abban, hogy a mindennapi rutinnal való szakítás legjobb módja a nyaralás. A nők 17%-a ment bele tudatosan védekezés nélküli szexuális aktusba, de közülük egyik sem tervezett gyermekvállalást.

A megkérdezettek több mint harmada (37%) mondta, hogy a megbízható fogamzásgátlással biztonságosabbá válik a szex. A nők 2%-a vallotta be, előfordult már olyan, hogy részegség miatt arra sem emlékezett, egyáltalán történt-e szexuális aktus közte és partnere között.

Forrás: Femiramis


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.