Édes érintések

Ismered a tested és tudod, hol a legizgatóbbak az érintések? A kedvesed mitől indul be? Próbáltátok már az igazán lassú simogatásokat? Most a tudósok is megerősítették, hogy azok a leghatásosabbak!

Az előjáték általában nem megengedett a laboratóriumokban, egy svéd kutatócsoport mégis ezzel foglalkozik egész nap. Felfedeztek ugyanis egy különleges idegsejt-típust, amely a gyengéd érintést érzékeli. Azt is kiderítették, hogy csak a lassú simogatásnak van hatása, és kizárólag a szőrrel borított bőrfelületen érdemes próbálkozni!

Édes érintések

A tudósok egy hölgyet vizsgáltak, aki egy betegség következtében elvesztette a legfőbb érintőidegeit. Emiatt nem érez meg egy szúrást vagy egy ütést, de a karjának ecsettel való finom simogatását igen kellemesnek véli.

Az agyműködését megfigyelve kiderült, hogy a lassú cirógatás az agynak pontosan azt a területét stimulálja, amely az érzelmekkel, szeretettel és a szexuális izgalommal foglalkozik.

,,Az idegek az érintések kellemes területéért felelősek." – mondta a kutatást vezető Hakan Olausson, aki a Gothenburg-i Sahlgrenska University Hospital munkatársa. Ezek különböznek azoktól az idegsejt-típusoktól, amelyek a tárgyak alakját vagy a rezgést érzékelik.

szex47

Szőrmentén

Olausson kíváncsi arra, hogy az embereknek és más emlősöknek miért vannak ilyen különleges idegsejtjeik. Van néhány bizonyíték arra, hogy az érintésnek fontos szerepe van a túlélésben: az 1950-es években végzett kísérletek kimutatták, hogy az anyjuktól elválasztott kismajmok legszívesebben azokat a tejet adó cumikat használják, amelyeket egy, az anyjukra emlékeztető ruha vesz körül.

Az érzékeny idegek a szőrrel borított területeken találhatók meg, tehát bárhol a tenyéren és a talpon kívül. A szerelmeseknek egyetlen dolgot érdemes megjegyezniük: túl gyors simogatással nem érhetik el a kívánt hatást!

Forrás: