4 mítosz a női orgazmusról

Sajnos gyakran előfordulnak hasonló esetek: “Soha nem volt orgazmusom. 19 éve élek a férjemmel, előtte mindössze 2 kapcsolatom volt. Egyik sem volt egy nagy szám. Azt gondoltam, hogy fiatal vagyok és természetes, hogy nincs orgazmusom. Amikor megismerkedtem a férjemmel, akkor pedig az járt az eszemben, hogy össze kell szoknunk. De ennek már 19 éve! Teljesen kétségbe vagyok esve! Félek, hogy bennem van a hiba, és most már úgy kell leélnem az életem, hogy soha nem tapasztalom meg ezt az érzést” – írta egy 43 éves nő.

Ismerős az érzés neked is? Éreztél szorítást a gyomrodban vagy gombócot a torkodban, miközben olvastad a fenti idézetet? Ha igen, akkor te is elhiszed azokat a mítoszokat, amelyek a női orgazmust lengik körül. Ezek megakadályoznak abban, hogy egyáltalán erőfeszítést tegyél, hogy megtanuld, hogyan érhetsz el a csúcsra. Kerek Kriszta szexuálterapeuta fejti ki véleményét.

Fotó: 123rf.com

A 4 leggyakoribb mítosz az orgazmussal kapcsolatban

1. „Ha eddig nem sikerült, ezután sem fog”

Tévedés!

A női orgazmus nem egy velünk született képesség, mint például a légzés, amiről automatikusan tudjuk, hogyan „kell csinálni”. Az orgazmus készség, így mint minden készség esetében időre, gyakorlásra és türelemre van szükség az elsajátításához. Hogy kinek mennyi időre, az egyénenként változó. Ha viszont eleve olyan elvárásokkal állsz a dologhoz, hogy ezt neked már régen tudni kellene, akkor a csalódásod és a frusztrációd nem engedi, hogy egyáltalán gyakorolj. Egyszerűen feladod.

Tegyük fel, hogy meg akarsz tanulni autót vezetni. Úgy kezded el, hogy már régen rally versenyeken kellene indulnod? Dehogy! Számítasz rá, hogy meg kell tanulnod a Kreszt és vezetési órákat kell venned egy oktatótól. Nem szállsz ki a második óra után az autóból, mert úgy gondolod, hogy már biztos kézzel kellene kormányoznod, igaz? Az orgazmus elérésének tanulási folyamata pedig klasszisokkal élvezetesebb, mint a jobbkéz szabály bemagolása.

2. „Az orgazmus csak úgy jön magától”

Egyáltalán nem.

A férfiaknak egy kicsit könnyebb dolguk van ezen a téren, mint a nőknek. Nekik az első éjszakai magömlés spontán történik meg, így ők kihagyják azt a tanulási folyamatot, amin a nőknek végig kell haladni. Így téves az az elképzelés, hogy elég csak egy fantasztikus együttlét a partnerünkkel és BUMM, az orgazmus egyszer csak megtörténik. Nem történik meg. Neked kell gondoskodni arról, hogy megtörténjen.

Fotó: 123rf.com

3. „A női orgazmus annyira bonyolult”

Nem egészen.

Ahogy a második pontban említettem, a férfiak orgazmusához képest valóban. Ugyanakkor ha csupán a biológiát nézzük, több hasonlóság van a két nem szexualitása között, mint azt elsőre gondolnánk.

A hüvelyi és a klitorális orgazmus közötti „különbségek” és az ezzel kapcsolatos elvárásaink nem könnyítik meg ennek a mítosznak a cáfolatát. (Van egyáltalán különbség? Olvasd el itt!)

Ami biztos, hogy mi vagyunk felelősek a szexuális életünk minőségéért.

4. „Túl öreg vagyok én már ehhez”

Soha.

Soha nem késő, hogy megtanuld hogyan érheted el az orgazmust. Egyetlen nő sem veszíti el egy bizonyos életkorban a klitoriszát. 

Egy 57 éves hölgy mesélte egyszer, hogy 32 évnyi házasság után elvált a férjétől. Ő szintén soha, egyetlen kapcsolatában sem tapasztalta meg a gyönyört. A válása után fél évvel találkozott valakivel, akivel az első együtt töltött éjszakájukon olyan fergeteges orgazmus élményben volt része, amilyenről életének 57 éve alatt csak álmodozni mert.

Ez nem azt jelenti, hogy a válás a megoldás a nők orgasztikus problémáira, hanem azt, hogy soha nem tudhatjuk milyen új impulzus ér bennünket. Talán épp itt az ideje, hogy felfedezd az önkielégítésben rejlő “lehetőségeket”.

Visszatérve az eredeti emailre, a lényeg a kitartáson és a próbálkozáson van. Szánjunk időt és energiát arra, hogy megismerjük a testünket. Ne várjunk azonban 43  évig. Merjünk segítséget kérni, ha úgy érezzük szükségünk van rá.

A nő is ejakulál: tudnivalók az orgazmusról

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.