Űzzük el a kellemetlen szagokat a hűtőből házilag!

Gyakran előfordul velünk, hogy amikor kinyitjuk a hűtőt, megcsap egy kellemetlen szag? Nem kell hozzá különleges szer, hogy elűzzük, készítsünk szagtalanítót házilag!

Sajnos, a hűtőszekrény szagtalanítására nemcsak akkor lehet szükség, ha éppen megromlott benne egy étel – gyakori, hogy kellemetlen szag terjeng benne, és szeretnénk tőle megszabadulni.

Hogyan szagtalaníthatjuk a hűtőt anélkül, hogy valamilyen speciális konyhai tisztítószert alkalmaznánk? Egyszerűen. Több módszer is van a hűtőszekrény szagtalanítására házilag. Valamelyiket biztosan mi is össze tudjuk dobni otthon, mert megvan minden hozzávaló. Lássuk, melyiket hogyan használjuk!

hutoszekreny

1. Ecetes lemosó: hígítsuk a vizet ecettel. Az ecet számos dolog tisztítására használható, így a hűtő szagtalanítása is megoldható vele. Keverjünk össze vizet és ecetet, majd töröljük át a keverékkel alaposan a hűtőt. Ha nagyon nem akar távozni egy kellemetlen szag, akkor a hűtőben is hagyhatjuk az ecetet – egy-két decit belőle öntsünk egy tálba és a tálat hagyjuk a hűtőszekrényben, egy éjszaka alatt távozik a szag.

2. Citromos szagtalanító: a citrom is nagyon hatékony a hűtő szagtalanításban. Vágjuk félbe a gyümölcsöt, kaparjuk ki a citromot, majd a hús helyére töltsünk sót. Helyezzük a hűtőszekrénybe, és lássunk csodát: eltűnnek a szagok.

3. Szénnel szagtalanítás: úgynevezett aktív szenet be tudunk szerezni a patikákban. A széndarabokat szintén egy tálkába szórva tudjuk a hűtőbe helyezni, és hagyjuk, hogy szagtalanítsa azt. Néhány óra alatt elvégzi munkáját, de amennyiben tovább szeretnénk a hűtőben hagyni, több alkalommal kell aktiválni. Ez azt jelenti, hogy 20 percre forró sütőbe kell helyezni, és máris aktiválva van.

4. Szódabikarbónás tisztítás: nem kell sok a szódabikarbónából sem! Egy vagy két kanállal töltsünk egy kis tálba vagy zacskóba, és nyitott állapotban hagyva rakjuk a hűtőszekrénybe. Állandó megoldás is lehet, ha hetente kicseréljük, sosem fognak megmaradni a kellemetlen szagok a hűtőnkben!

Hatékony a szódabikarbónás, nedves szivaccsal átsúrolás is. Pakoljuk ki a hűtőből az élelmiszereket, és súroljuk le a polcokat szivaccsal. Hatékonyan tisztítást végzünk, amellett, hogy szagtalanítunk is.

5. Kávézaccal szagtalanítás: a kávénak igen erős, jellegzetes illata van, de ha a zaccot vagy az őrölt kávéból tálban a hűtőbe tesszük, kiválóan szagtalanítja a hűtőszekrényt.

6. Ecet plusz szódabikarbóna: keverni is lehet a hatásos házi szereket. A szódabikarbóna szagtalanít, az ecet pedig fertőtlenít is, sőt nem marad meg az ecet kissé zavaró illata.

7. Sós vízzel tisztítás: ha a hűtőszekrényt sós vízzel tisztítjuk, azzal is kiválóan el tudjuk távolítani a kellemetlen szagokat.

Oldjuk meg a hűtő szagtalanítását természetes úton, házilag összeállított tisztítószerekkel – melyek ráadásul szagtalanítanak is! Kettő az egyben…

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Egy válasz