Labdák a tányéron

Burgonyával és paradicsom-mártással készül egyszerűen ez a finom egytálétel – a vegetáriánusok is nyugodtan fogyaszthatják, hiszen teljesen húsmentes.

Kiváló, vegetáriánusoknak is ajánlható étel a burgonyalabdák paradicsommártásban. Utóbbinak van egyszerűbb elkészítése is. Hogyan fogjunk hozzá?

Hozzávalók 10 személyre:

– 1 kg burgonya

– 1 zöld erős paprika

– 2 kávéskanál őrölt koriander

– 1 citrom leve

– 2 dl liszt, só, ghí a sütéshez

A mártáshoz:

– 1 kg paradicsom

– 3 kávéskanál cukor

– 1/2 kávéskanál pirospaprika, só

Először a golyócskákat készítjük el. Főzzük meg bő, sós vízben héjastul a burgonyát. Ha megfőtt, húzzuk le a héját és törjük teljesen össze. Keverjük össze a tört burgonyát az apróra vagdalt erős paprikával, az őrölt korianderrel, a sóval és a citromlével.

Készítsünk belőle 3 cm-es golyócskákat. Keverjük el a lisztet annyi vízzel, hogy majdnem folyós tésztát kapjunk. Mártsuk a golyókat a tésztába, és süssük ki bő, forró ghíben.

Vágjuk a megmosott paradicsomot nagy darabokra és 1 dl vízzel nagy lángon főzzük szét. Keverjük hozzá a cukrot, a pirospaprikát és sózzuk meg. Főzzük még egy negyedóráig nagy lángon, közben kevergessük. A forró szósszal öntsük le a golyócskákat.

Egyszerűbb elkészítése: a paradicsommártás elkészítéséhez használhatunk eltett paradicsomlevet is. Ha nincs ghínk, süssük napraforgóolajban a burgonyalabdákat.

Forrás: