Konyhai praktikák- főzéshez, rendrakáshoz

Van pár jól bevált konyhai praktika, amik megkönnyítik a mindennapokat és meggyorsítják a főzés-, illetve a rendrakás folyamatát.

Hagymapucolás

A gyökérzetet ne vágjuk le

Nem kell búvárszemüveget felvennünk, de még csak kortynyi vizet sem szükséges a szánkban tartogatni, ha nem akarunk sírni a hagyma darabolása közben. Egyszerűen annyi a titka a hagymapucolásnak, hogy a gyökérzetnél található keményebb részt nem szabad levágni, így a zöldség nem fog idő előtt levet ereszteni, ami ingerelhetné a nyálkahártyát. Ha még ezután is probléma a szeletelés, akkor meg kell élesíteni a kést, ugyanis az életlen eszközzel lassabban és kevésbé biztonságosan tud haladni a munka, ráadásul annak is nagyobb az esélye, hogy megkörnyékez minket a sírás.

DSC_0021-640x471

2. Fokhagymapucolás

Az apró gerezdeket úgy tudjuk a legkönnyebben megpucolni, ha lefektetjük őket, a kés oldalával pedig erőteljesen megnyomjuk, s máris könnyen el tudjuk választani a hagymát héjától. Ha sok fokhagymát kell megpucolnunk, akkor a gerezdeket tegyük egy mélytányérba, melyre szemből fektessünk egy lapostányért, majd alaposan kezdjük el rázni a gerezdeket, mígnem néhány másodperc elteltével teljesen elválnak a burkuktól.

classic-chicken-soup

3. Elsózott étel

Az első kézenfekvő megoldás víz vagy más folyadék hozzáadása, a hígítástól azonban romlik az étel íze. Van azonban egy ennél sokkal jobb praktika: az elsózott ételbe krumplit kell főzni, az ugyanis magába szívja a felesleges sótartalmat.

4. Néhány csepp citrom

A citrom nem csak alapanyagként kiváló, segítségével megőrizhető a zöldségek és gyümölcsök eredeti látványát. Pár csepp citrom a krumplira, és az nem fog megbarnulni, de a megpucolt, felszeletelt alma is megőrzi eredeti színét, ha citromos vízzel locsoljuk meg.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.