A kedden kezdett diéta bukással jár?

Amennyiben fogyókúrába fogáson gondolkodunk, ne keddi napon kezdjük el – egy tanulmány szerint ez a lehető legrosszabb választás!

A keddi nap a legelőnytelenebb a diéta elkezdésére – kutatók szerint azok, akik hétfőn, vagy vasárnap kezdenek bele a fogyókúrába, sokkal inkább veszítenek súlyukból, mint akik kedden kezdték.

Utóbbiak ugyanis a hét folyamán gyorsan elveszítik kitartásukat, és kevesebb súlyt adnak le.

A felmérés a múlt évben diétázott, 2000 brit nőt vett alapul. Úgy tűnik, igaz, hogy az ember motiváltabb pszichológiailag a ,,hivatalos” hétkezdetkor, mint később. Akik a diétát vasárnap kezdték, három hét alatt 3,6 kilót adtak le, és 88 százalékuk meg is tartotta a súlyát.

dieta9

Egy átlagos nő, egy év alatt, három diétát végez el, legtöbben pénteken kezdenek neki, letudva a stresszes hetet. ,,Megváltoztatni az étkezési szokásokat nagy megpróbáltatást jelent, legyen szó a hét bármelyik napjáról – mondta el a Tesco Diets szóvivője. Különösen azoknak a nőknek, akik egyensúlyoznak a munka és a családi életük között, a mentális és fizikai előkészületek fontosak. Ahhoz is idő kell, hogy bevásárlás közben csak a számára – a diéta szerint – is megfelelő termékek közül válogasson, és ne csábuljon el az édességek, a fehér lisztes dolgok irányába.”

fogyokura

A tanulmány szerint, akik szombaton kezdenek el fogyókúrázni, elszántabbak és elkötelezettebbek a diéta iránt. Sokat jelenthet, ha a nőt olyan emberek veszik körül, akik szintén az egészséges étkezést támogatják. Ha azonban nem így van, nagyobb az esélye, hogy a diétázó egy idő után visszatér egészségtelen étkezései szokásaihoz. Az is kiderült, hogy sokan pénteken adják fel a diétázást, a stresszes munka végeztével – mintegy jutalomként.

Forrás: https://napidoktor.hu/index