Soványan tart és becsiccsent: a 10 legkönnyedebb koktél!

Szeretjük a koktélokat, de igen ritkán isszuk, hiszen alapanyagaik általában drágák, ráadásul hizlalnak is. Vannak azonban koktélok, melyek kellően könnyedek ahhoz, hogy a fogyókúra mellett is beléjük kóstolhassunk!

Pár kalóriaszegény koktél a forró napokra

Ha napok, hetek óta helyesen étkezünk, betartjuk a diétánkat, egy finom esti koktél bizony megfekheti a gyomrunkat magas kalóriatartalmával! Nem kell azonban lemondanunk a koktélokról, ha szeretjük őket – elég csupán más alapanyagokkal elkészíteni. Hogyan? Kezdjük az egyik legnépszerűbb típussal, a kubai Mojitóval.

1.Görögdinnye Mojito – 100 kalória: elkészítésekor cukor felhasználása helyett gyengéden törjünk össze egy mozsárban vagy nagy kanállal néhány kocka görögdinnyét, és adjunk hozzá friss mentaleveleket. Majd jöhet a rum és az ásványvíz a kellemes ízű mojitóhoz, mely a normál változathoz képest fele annyi kalóriát tartalmaz!

2.Egyszerű Margarita – 170 kalória: hagyjuk ki a színpompás szirup mixeket és sok kalóriát megtakarítunk. A mexikói Margarita 4 cent Tequilából, lime léből és egy kevés Triple Sec-ből áll. Keverjük össze jéggel és kínáljuk. Egy ital a nőknek és kettő a férfiaknak naponta bőven elég, ha vigyázni akarunk egészségünkre és vonalainkra!

3.Pina Colada – 229 kalória: a cukros kókusztej mix elhagyásával rengeteg kalóriát tudunk kivenni ebből a finom koktélból. Mérjünk ki 4 centet a kókusztej rumból. Adjunk hozzá friss epret, egy kis agave szirupot és keverjük össze jéggel. Egy méretes, trópusi koktélt kapunk kb. annyi kalóriával, mint egy marék (sótlan) perec.

4.Shochu Cosmo – 70 kalória: cosmopolitan sovány koktélt is könnyen készíthetünk, ha a vodkát shochu-ra cseréljük, erre a kellemes ízű japán italra. Egy 60 ml-es adag csak 35 kalória. Áfonyalével, lime lével, narancslével töltsük fel, majd rakjuk bele egy martini shaker-be. Ez a koktél a hagyományoshoz képest fele annyi kalóriát tartalmaz.

5.Sovány bogyós Daiquiri – 145 kalória: egy csészényi nem cukrozott szeder vagy áfonya kell hozzá, fagyasztott vagy friss formában. Intenzív ízt kapunk csupán 50 kalóriával, miközben a szirupos változat 255 kalória. Adjunk hozzá rumot, jeget és édesítsük egy teáskanál steviával, mely a cukrot helyettesíti és keverjük meg jól.

6.Gin tonik soványan – 75 kalória: a tonikban szinte ugyanannyi kalória van, mint egyéb cukros, szénsavas üdítőkben! Ezért kedvenc sovány koktélunk elkészítéséhez diétás tonikot használjunk, vagy pezsgő szódavizet, noha utóbbi esetben a kesernyés ízt nyilván mellőzi az ital. Lime lével vagy ízesített szódavízzel azonban feldobhatjuk a koktél ízét.

7.Bellini – 120 kalória: az olaszok egyik kedvencét, Bellini-t is elkészíthetjük sovány koktélként. Kb. 60 ml őszibaracklé felhasználásával, mely fele az átlagos mennyiségnek. A nektárt keverjük össze 118 ml pezsgővel, és kínáljuk szép, bordázott üvegpohárban. A Mimosa szerelmesei ugyanezt a trükköt alkalmazhatják fele annyi narancslé felhasználásával!

8.Ázsiai ízkavalkád koktél – 90 kalória: a gyümölcsízű alkoholok remekül helyettesíthetik a gyümölcsleveket, melyek több kalóriát tartalmazhatnak. Próbáljuk ki a gyömbéres vodkát lime-os ásványvízzel egy remek kis ázsiai koktélhoz! Az ízesített szódavizek is kiválóan illenek a képbe!

9.Vodka Ice-tea – 80 kalória: a limonádé és az édes jeges tea egy kis vodkával igen népszerű ital. A sovány koktél változatnál fele annyi kalóriás italt készíthetünk alacsony kalóriás limonádéval és tea ízesítésű vodkával. Ez a vodka típus szintén alacsony kalóriás a hagyományosakhoz képest.

10.Citromfű Collins – 90 kalória: fanyar ízű élvezet, különösen, ha sovány koktél változatban készítjük, szirupos mix és cukor nélkül. A diétás verzió vaníliás vodkával készül gin helyett – a vanília kellemes ízt ad és kevés kalóriás. Egy kis lime lé mehet hozzá, valamint nulla kalóriás ásványvíz citromfű ízesítéssel. Menta és vanília pluszban is adható a koktélhoz.

Mivel dobhatjuk még fel koktéljainkat?

Mindig válasszunk 100 százalékos gyümölcslét a keverékek helyett; nulla kalóriás szódával, ízesített ásványvízzel dolgozzunk az üdítők helyett; tartsuk észben, hogy a kevesebb összetevő kevesebb kalóriát is jelent. Sose adjunk egy sovány koktélhoz krémes italt vagy likőrt – megduplázza az italban levő kalóriamennyiséget! Ne használjunk több kupica töményitalt egy koktélban! Édes desszert bort ne igyunk, mert szintén plusz kalóriákkal egészíti ki a vacsoránkat.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Egy válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.