Jókedv és szomorúság az ételektől

Egy közvélemény-kutatásból kiderült, a kávé, az étcsokoládé és a szőlő mosolyt csal az arcunkra, míg a fánk, a szénsavas italok és a hamburger elszomorít.

Kétezer fős közvélemény-kutatást készítettek arról, hogy a különféle ételek miképpen befolyásolják az érzéseinket – olvasható a Sun oldalán.

 

A kutatás szerint a koffein, a fekete csokoládé és a szőlő felvidít, míg a sütemények, a gyors kaják és a cukros üdítők elszomorítanak.

A fehér kenyér és az édességek hosszú távon búskomorrá változtatnak minket. Mindössze tizenhat perccel az étkezés után már észlelhetjük hangulatunkban a pozitív vagy negatív változást.

Foto:123rf.com

 

A kutatásból az is kiderült, hogy az emberek átlagosan havonta tíz alkalommal esznek nem egészséges ételeket, majd rájönnek, hogy ezektől a finomságoktól depresszívebbek lesznek.

Hayley Murgett, a tanulmány megrendelője azt mondta, a  diétás étrend az általános jóléthez közelebb visz bennünket, míg a magas só- és zsírtartalmú termékek ártanak a testi és lelki épségünknek.

Profi diétázóknak – Íme a zellerdiéta

Hozzátette: a kiegyensúlyozottabb táplálkozással nemcsak a testünket töltjük fel, hanem az elménket és a lelkünket is.

Forrás: Napidoktor.hu