Hogyan lehetséges az, hogy az amish közösségeket elkerüli a rák?

A Healthy Informator teszi fel a kérdést, hogyan lehetséges az, hogy az amish közösségeket elkerüli a rák? Egy nemrégiben készült tanulmány mutat rá arra, hogy úgy tűnik, a konzervatív keresztény csoportok élnek Amerikában a legegészségesebben.

Foto: pexels

Az Ohioi Állami Egyetem kutatása észlelte, hogy az amishok ráadásul nem veszik igénybe az orvosi ellátást, aminek az előnyeivel az Államok többi lakója rendszeresen él; épp ezért döbbenetesek az eredmények, amiket közzétettek. Elenyésző ugyanis náluk a rákos esetek száma, ezért is érdemes tanulmányozni, hogy az életstílus vagy a táplálkozás játszhat szerepet a mutatóik esetében.

Az amishok általában kerülik az alkoholt és a dohányzást, és a szexuális életüket sem éppen a szabadosság jellemzi. Ezek a tényezők biztosan közrejátszanak a testük állapotának megóvásában, illetve a sok fizikai munka, amit végeznek. A legtöbben farmerként élnek, maguk építkeznek és további intenzív erőfeszítést igénylő tevékenységek tartják őket formában.

Míg a legtöbb államokbéli lakos a villámló dobozt bámulja a kanapéról, addig ők bútort ácsolnak, és további hasznos dolgokat állítanak elő a két kezükkel. Ami még kulcsfontosságú lehet, az az, hogy ezek a közösségek maguk termelik meg az élelmiszereiket, ráadásul organikus, hagyományos módon. Olyan egészséges gyümölcsökkel és zöldségekkel, illetve tejjel és hússal táplálkoznak, amilyen az átlag háztartásokban nem igazán szokott felbukkanni. Élő enzimek, vitaminok és tápanyagok járulnak hozzá az egészségük megőrzéséhez.

Foto: encyclopedia britannica

Sokan megmosolyogják a visszahúzódó, puritán életet élő amishokat, de az biztos, hogy az ételeik alapanyagait bárki megirigyelheti. Főleg aki egész nap egy mesterséges környezetben ül, és genetikailag módosított összetevőkből előállított ennivalóhoz jut csak hozzá, aztán pedig orvosi recepteket hajkurászik, mindenféle nyavalyára.

Forradalmi génterápia jelenthet reményt a rákbetegeknek

Forrás: Ízes Élet


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.