Igenis fogyhatunk krumplival!

Bebizonyították, hogy a fogyókúrázók nyugodtan fogyaszthatnak krumplit, ugyanis az könnyen része lehet egy alacsony kalóriatartalmú fogyasztó diétának.

,,Ez is bizonyítja, amit az étkezési szakértők már régóta hajtogatnak; ha fogyásról van szó, nem bizonyos ételcsoportok elhagyása, hanem a kalória-bevitel csökkentése a lényeg – nyilatkozta Dr. Britt Burton-Freeman, a kutatás vezetője. ,,Nincs bizonyíték arra nézve, hogy a burgonya, ha megfelelően van elkészítve, ne lehetne része egy egészséges fogyókúrás étrendnek.

Foto:pixabay.com

A kutatás során, 86 túlsúlyos férfi és nő étkezési szokásait kísérték figyelemmel a tudósok. A résztvevők mind egy 12 hetes csökkentett kalóriaszámú étrendet követtek, amelyben a burgonya a megengedett ételek között szerepelt. A résztvevőket három csoportra osztották, és csoportok tagjai véletlenszerűen 5-7 adag burgonyát kaptak hetente.

Foto: webmd.com

A kutatás végére mindegyik csoport tagjai jelentős súlyfeleslegtől szabadultak meg. Egy közepes darab héjas krumpli 110 kalóriát, rengeteg káliumot (620mg) és még több C-vitamint tartalmaz (a szükséges napi beviteli mennyiség felét). A burgonya ezen kívül nem tartalmaz zsírt, sót és koleszterint.

12 diétás hiba, amit jobb, ha elkerülünk

,,Az utóbbi években a burgonyára, mint a fogyás ellenségére tekintettünk, most azonban úgy tűnik, el kell fogadnunk, hogy a krumpli az egészséges fogyás egyik eszköze lehet – nyilatkozta Kathleen Trious, az Egyesült Államok Burgonya Érdekvédelmi Szervezetének (USPB) elnöke.

Forrás: https://napidoktor.hu/index