Gyors fogyókúra: mínusz 850 kalória naponta!

Ki ne álmodna ilyesmiről? Egy nap alatt 850 kalóriát elveszíteni? Pedig lehetséges, és nem is olyan nehéz?

A legtöbb fogyni vágyó ember álma a gyors fogyókúra. Látványos eredmény, rövid időn belül. Számos módszer van arra, hogy sikerüljön, de sok esetben később visszahízik a diétázó, hiába a nagy igyekezet. Persze, csak ha visszaáll a régi étrendjére. Íme egy egyszerű fogyókúra tipp, mellyel valóban el lehet hagyni naponta 850 kalóriát? ami egyáltalán nem kevés!

Bizony ha sürget az idő, és szeretnénk hatékony és időtakarékos megoldást, le kell mondanunk néhány dologról, melyet szívesen fogyasztunk, no, de nem drasztikus mértékben. Sőt, felcserélhetjük kevésbé kalóriadús finomságokkal! A gyors fogyókúra alatt csak arra kell figyelni, hogy ezeket előnyben részesítsük a sok kalóriát tartalmazó ételekkel, ízesítőkkel szemben. Nem egy 90 napos fogyókúráról van szó, de mindenképpen közelebb visz az álomalakhoz. A kis lépések is célra vezetnek?

shutterstock_568976802

A diéta néhány lépése egyszerű és követhető, lényegében hét módszer van arra, hogy kalória – bevitelünket csökkentsük, s akár 850 kalóriát is elveszítsünk naponta, pusztán az étkezés kis változtatásával. A napi szomj-oltásunkat oldjuk meg szódavízzel. A szódához vagy ásványvízhez fogyasszunk egy kis citromot, a cukros üdítők és egyéb szörpök helyett – ez 150 kalória mínuszt jelent naponta.

Állítsunk össze egészséges összetevőkből álló szendvicseket, lehetőleg ne tegyünk bele sajtot. A sajt ugyanis közel 200 kalória pluszt jelent. Majonéz, ketchup és egyéb, hizlaló szószok helyett mustárral ízesítsük a szendvicset! Több mint 100 kalóriát takarítunk meg!

Diéta idején kifejezetten előnyös, ha szeretjük a csirkét. Ám ahhoz, hogy még véletlenül se hízzunk tőle (mert magában nem hizlal), vegyük le a bőrét, és úgy fogyasszuk. Ebédre és vacsorára is nyugodtan ehetjük, 120 kalória mínuszt jelent ebben a formában Salátáinkat a gyors fogyókúra érdekében alacsony kalóriájú salátaöntetekkel együk, és csepegtethetünk hozzá citromlét is.

di%2525C3%2525A9ta2

Szintén 120 kalóriát takarítunk meg, ha így teszünk. Ne fogyasszunk a vacsorához alkoholt, se egy pohár bort, se sört, ezzel is lefaragunk 120 kalóriát. Diéta idején hagyjuk el a juice-okat, inkább frissen facsart gyümölcslét igyunk, de a tea és a sima víz is megfelelő a reggelihez. Ezzel is veszítünk 100 kalóriát. Sorolhatnánk még, de a fentiek ismeretében egyértelművé válik, melyek azok a dolgok, amiket érdemes kihagyni, ha gyors fogyókúra a célunk.

Persze, ezek jelentős változtatások, és nem is mindig kellemesek, ha valaki például imádja a sajtot, ám a cél érdekében mindenképp hasznosak. És ami fontos: közben szó sincs koplalásról! Ráadásul, ha valaki egyszer végiggondolja egy egészséges alapokon nyugvó fogyókúra lényegét, a későbbiekben is más szemmel néz majd az ételekre.

Jobban megválogatja, mit egyen és hogyan. Hiszen ha egyszer már veszítettünk súlyunkból, miért akarnánk visszaszedni a kilókat? Ezen felül egyébként anyagcserénk is megváltozik, energikusabbak és fittek leszünk. Megéri!

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.