10 hizlaló hazugság

Amikor Pinokkió hazudik, azonnal megnő az orra. Ha hazudsz, neked nem nő meg az orrod, de a méreteid igen. Felejtsd hát el a naponta hajtogatott apró hazugságokat és válaszd a tökéletes alakot.

Gondoltál már arra, hogy mennyit hazudsz magadnak, ha a kalória jön szóba? Komolyan, nem vetted még észre, hogy mi nők milyen tehetségesek vagyunk az önámításban? A „beleférek ebbe a ruhába” és „az anyósom biztosan megváltozik majd” negatívan befolyásolhatja a viselkedésedet.

Kezdjük előbb a hízlaló hazugságokkal!

1. Megérdemlem

A szabotázs klasszikus példája. Mi az, amit megérdemelsz? Egy plusz adag sültkrumplit, négy kocka csokoládét és egy szénsavas üdítőt? Ez nem túl sok…Nem hiszem, hogy az apró (olvasd: nagy) étkezési jutalmakat az érdemeidhez kellene kötnöd.

2. Nem reggeliztem = kevesebb kalória

Nem igaz. Igazából ennél nagyobbat nem is hazudhattál volna magadnak. Ha kihagyod a reggelit, az anyagcseréd legyengül és elraktározza a következő étkezésből származó kalóriákat. Azzal nem csinálsz jó üzletet, hogy reggel kihagysz néhány kekszet és egy pár gyümölcsöt.

reggeli

3. Kalória nélküli

Nem hiszem el, hogy egy élelmiszer lehet teljesen kalóriamentes. Bármit is ígérgetnek a kalória nélküli csokoládé, E-mentes chips és „egészséges” gyorskaják gyártói, ne higyj nekik. Felejtsd el a „kalória nélküli” élelmiszereket, maradj inkább a zöldségek, a gyümölcsök és a sovány húsok mellett.

4. Udvariatlan dolog visszautasítani

Ne keverd össze az ételeket a szerelemmel. Amikor egy munkatárs, barát vagy családtag étellel kínál és nem vagy éhes, nyugodtan utasítsd vissza, majd magyarázd el neki, hogy ennek semmi köze az iránta érzett szeretetedhez.

5. Az élet nem ugyanaz csokoládé, stb. nélkül

Tehát az életed az elfogyasztott élelmiszerektől függ? Jó tudni. Én azt mondom, hogy ez csupán egy ösztön, szóval képes vagy lemondani róla. Próbáld ki és meglátod, néhány hónap múlva már gondolni sem fogsz efféle egészségtelen dolgokra.

6. Több élelmiszer vásárlásával sokat megtakaríthatsz

Minél több étel van a hűtődben, annál többet eszel. Ez egy bizonyított tény, úgyhogy ne próbálj kifogásokat találni. Persze, ha többet vásárolsz, árengedményt kapsz. De jobb lenne átgondolni, hogy a megtakarított 400 forint megéri-e a plusz tíz kilót?

7. Megeszem, hisz kifizettem

Hányszor fogyasztottad már el az ételt csak azért, mert fizettél érte? Ne légy zsugori, amint jól laksz, azonnal hagyd abba az evést. Nem kell túlzásokba ess 300-400 forint miatt.

8. Buli van, szórakozni kell

A szórakozás nálad azt jelenti, hogy tele tömöd magad? Az étel egyfajta „fűtőanyag”, de ettől még nem kell tűzvésszé változtatni a bulit. A plusz kalóriabevitelt tánccal egyensúlyozd.

9. Egyszer nem számít

Valójában…de. Napi 100 kalória pluszba az év végén 5 fölös kilót jelent. Tényleg nem számít a tegnapi sütemény/kalória?

10. Túl bonyolult/drága egészségesen étkezni

Eleinte bizony áldozattal jár, de később hozzászoksz. Ahogy megszoktad a pizzát, úgy megfogod szokni az almát is. Egyszerű és egészséges. Az eredmények meglepőek és meglátod, hűséges gyümölcsfaló leszel!

Élj egészségesen és tartsd be a diétát!

Forrás: https://napidoktor.hu/index