Égesd a zsírt sztepptánccal!

Ma már nincs olyan ember, aki ne ismerné az ír sztepptáncot. Tudtad, hogy az ír tánc nem csak szórakoztat, de a zsírpárnákat is égeti?

Az ír tánc messzemenő, csodálatos hagyományokra tekint vissza.

Ennek a műfajnak két változat van: a könnyű és a nehéz, de az elnevezésen nem a tánc nehézségi fokait kell érteni. Az utóbbi elnevezést, a cipőn lévő üvegszál okozta hanghatás adja.

gallagher_sztepptancos

Írországban a kezdő táncosok az első két évben csak a könnyű műfajt tanulják, ezek a lépések balettszerű mozdulatokból állnak. Ez adja meg egy ír táncművész számára azt a nélkülözhetetlen alapot, amely később az ütem és a ritmusérzéket kialakítja.
Magyarországon jelenleg Catherine Gallagher az ír sztepptánc királynője. Folyamatosan láthatjuk és hallhatjuk cipője kopogását, hiszen bejárja turnéjával az egész országot.
Catherine 5 évesen kezdett táncolni. Tehetsége hamarosan nyilvánvalóvá vált, minden idők legfiatalabb ír sztepptáncosaként tüntették ki az Írország Nemzeti Bajnoka címmel. Catherine létrehozta saját produkcióját majd megalakította tánciskoláját.

irszteptanc
Aki ír táncra adja a fejét, avagy a lábát nem mindennapi kondícióra tehet szert és emellett és fogyásra is számíthat. Egy óra táncolás alatt Catherine és táncosai 3 liter vizet veszítenek, amit folyamatosan pótolniuk kell.

Az előadások fizikailag kissé megerőltetők, de az ír sztepp vitathatatlanul javítja az állóképességet és kiváló fogyókúra is. Óránként 2000 kalóriát égetnek el a táncművészek. Érdemes kipróbálni, hogy egyszer legyen saját tapasztalatunk is arról milyen technikailag a régóta csodált és pattogós ír sztepptánc.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.