Zuhanyozz, megmondom ki vagy!

Hihetetlen, de állítólag az is árulkodik személyiség jegyeinkről, ahogyan zuhanyozunk, hisz van, aki 5 perc alatt végez, míg más akár 20 percen át is élvezi a vízsugarakat. Kérdés, mit jelez ez a paraméter?

Zuhany és személyiség

A fürdőszoba intim szeglete a lakásnak, ahol szabadnak érezhetjük magunkat, hisz senki sem látja, mit csinálunk. De kiből mit hoz ki ez az átmeneti kontrollvesztés?

,,Csak megmosom a hátam, és már megyek is!”

Ennél a típusnál egy átlagos zuhanyzás 6-10 percig tart. Vizezés, szappanozás, öblítés: feladat teljesítve! Jöhet is a következő kihívás! Aki ebből magára ismert, az valószínűleg a praktikumra koncentráló személyiség.

Mindig a megoldásokat keresi, méghozzá a lehető legegyszerűbbeket. Ebbe a típusba tartoznak azok is, akik mindig túlzott elvárásokat támasztanak önmagukkal szemben, és képtelenek lazítani. Számukra csak a végcél érdekes, nem maga az utazás.

zuhany

A rejtőzködő előadóművész

A fürdőszoba az a hely, ahol a rejtett ambíciók teret kaphatnak, és az emberből kitörhet az elnyomott sztár. Mintha esélyt kapnánk a Csillag születik színpadán. Így lesz a samponos flakonból mikrofon, miközben a víz zubogása jelenti a közönség ovációját.

Aki ebbe a típusba tartozik, szeretne sokkal többet megmutatni magából a világnak, de nem meri megtenni. Bár tele van energiával, azt igazából csak zárt ajtók mögött képes szabadjára engedni.

A nehézkes típus

Az átlagosnál hidegebb vízzel zuhanyozik, erre van szüksége ahhoz, hogy felébredjen és felpörögjön. Kicsit olyan ez, mint a katonaságnál, csak itt az ember önszántából választja a felélénkülésnek ezt a formáját. A zuhany ez esetben egyenértékű egy nagy bögre erős kávéval.

Gyakran jellemző ez a fajta zuhanyozás azokra, akiknek a feladatok elvégzéséhez szükségük van némi ösztökélésre a családtagokról, egy tanártól vagy épp a főnöküktől a munkahelyükön. Az ilyen típus nem szeret kezdeményezni, de egy kis segítséggel jól oldja meg a problémákat.

A menekülő művész

A gyerekek kopogtatnak a fürdőszobaajtón, még millió dolgot kéne elintézned, de téged mindez nem érdekel! Úgy álldogálsz a zuhany alatt, mintha soha többé nem akarnál megtörölközni.

Ez a típus rendszeresen igényel némi visszavonulást, hogy pár pillanatig távolabbról is ránézzen a dolgokra, és eldönthesse, hogyan tovább. A zuhany számukra menekülést jelent a feladatok elől, menekülési lehetőséget a napi teendők elől.

Az álmodozó

Sokan használják fel a zuhany alatt töltött perceket tervezgetésre, álmodozásra. Az sem ritka, hogy valakinek rendszeresen tisztálkodás közben születnek a legjobb ötletei.

?????????????????????

Ők többnyire idealista személyiségek, akik a meleg víz hatására egészen átlényegülnek, és képesek tökéletesen átadni magukat az álmaiknak. Persze még az ilyen típussal is előfordul, hogy gyakorlatias gondolatokat forgat a fejében, miközben tisztára mossa magát.

Egy kozmetikai cég felmérése szerint, a nők 55 százaléka a napi teendőről, a házimunkáról töpreng a zuhany alatt, 54 százalék pedig a súlyával és a fizikai állapotával van elfoglalva. A kutatás azt is kimutatta, hogy a férfiak 57 százaléka – nem meglepő módon – a szexről fantáziál a vízsugarak alatt.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.