Nyári rumos görögdinnye recept

A nyár elengedhetetlen „kelléke” a görögdinnye. Ha már meguntuk csak úgy magában fogyasztani dobjuk fel kicsit rummal és citrommal!

Görögdinnye kicsit másképp

Hozzávalók

  • 1 kicsi görögdinnye fele
  • 1 dl rum (vagy 1 fiola rumaroma és 1 dl víz)
  • 2 dl citromlé
  • dinnye édességétől függően porcukor vagy édesítőszer

görögdinnye

 

Elkészítés

A dinnyéből kiszedjük a magokat, majd karalábévájóval vagy egyéb erre alkalmas szerszámmal annyi kis gömböt vájunk ki belőle, amennyi csak lehetséges. (A dinnye héját ne dobjuk ki, mert cukrozott dinnyehéjat készíthetünk belőle.)

A dinnyegömböket jó mély tálba tesszük. A rumot (vagy a vízzel összekevert aromát) összeöntjük a citromlével, és a dinnye édességétől függően kevés porcukrot oldunk fel a lében. Ezután a dinnyegömbökre apránként rálocsoljuk, és többször, de óvatosan, hogy a gyümölcsöt ne nagyon törjük, felkeverjük, átforgatjuk.

Az edényt légmentesen befedjük, nehogy más élelmiszerek, ételek illatát a dinnye átvegye -, és a hűtőszekrényben legalább egy napig érleljük. Néhányszor átkeverjük, hogy minden gömböcske jól beszívhassa az ízes levet. Közvetlenül tálalás előtt leszűrjük, kompótos tálkákba vagy kehelybe adagoljuk, és a levet elosztva, rálocsoljuk.

Ha gyerek is eszik belőle, csak aromával készítsük!

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.