Bohókás dekoráció: színesre festett makkok

Nincs ősz gyűjtögetés nélkül. Ilyenkor kisebb-nagyobb kupacokban sorakoznak az ajtónk előtt a különböző termések: makkok, gesztenyék, tobozok, falevelek, kisebb-nagyobb faágak, ilyen-olyan bogyók várnak arra, hogy alkossunk belőlük valamit.

Kevés dologgal lehet kizökkenteni az ősz iránti rajongásomból. Egy dologgal azonban tutira. A termésgyűjtögetéssel.

Az igazság az, hogy magát a folyamatot nagyon szeretem. Mert nincs is jobb őszi program annál, mint egy napsütéses délelőtt a gyerekekkel a földre hullt színpompás levelek között kincsekre vadászni, együtt hurrázni, ha sikerül sipkás makkot találni, ráadásként még maga a makk is ép, nincs rajta egy féregjárat sem, óriási falevél csokrokat kötni, vagy épp külön-külön zacskóba válogatni a gesztenyéket és az ő zöld burkaikat.

Adott tehát egy adag termés, jelen esetben két marék – alaposan átválogatott – makk sipkával és anélkül meg öt gyerek, akik valami megmagyarázhatatlan oknál fogva különleges vonzalmat éreznek a festés iránt. Állandóan festeni szeretnének, tök mindegy, hogy mit vagy mire, a lényeg a mázolás élménye.

Makk+gyerekek+festés… Mi sülhet ki ebből?

Színes, bohókás, egyedi őszi dekoráció, amelyet aztán számtalan módon hasznosíthatunk: készülhet belőle asztaldísz vagy üveg gyertyatartóba színes látványelem a mécses köré, esetleg girland a lépcsőkorlátra. Csak használjuk bátran és kreatívan a fantáziánkat! Vagy még inkább a gyerekekét! Csalódás kizárva…

Színesre festett makkok

festett makkok

Hozzávalók

  • egészséges, megtisztított makkok sipkával
  • többféle akril festék
  • ecset
  • filctoll
  • ragasztó

Elkészítés

  • alaposan tisztítsuk meg a makkokat és szabadítsuk meg őket a kalapjuktól a minél tökéletesebb festés érdekében (de jegyezzük meg jól, hogy melyik melyiknek a párja, mert később összeragasztjuk majd őket)
  • fessük be akril festékkel a kiválasztott példányokat (mi különböző színűre festettük a makkokat és a hozzájuk tartozó kalapokat, de ez egyéni döntés)
  • ragasszuk össze az egybe tartozó makkokat a kalapjukkal
  • ha van kedvünk filctoll segítségével pöttyökkel, csíkokkal tovább dekorálhatjuk a terméseket

festett makkok

festett makkok

Forrás: Mom with Five


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.