Alvás Világnap: 2012. március 16.

World Sleep Day – Alvás Világnap 2012. március 16. a napidoktor.hu szervezésében.

Ezen a napon a világ számos országában kormányzatok, egészségügyi intézmények, civil szervezetek, orvosok és gyógyítók, a nyomtatott és az elektronikus sajtó munkatársai hívják fel a figyelmet a pihentető alvás fontosságára. Magyarországon, a nemzeti ünnep és a következő munkaszüneti napok miatt március 13-án 10 órakor kerül sor az Alvás Világnapja központi rendezvényére, a SYMBOL Budapest különtermében.

A világnap magyarországi rendezvényén kiemelten foglalkoznak az alváslét kérdéseivel, az elalvásos közlekedési balesetek megelőzésével, és bejelentik a magyarországi Alvásbarát/Sleepfriendly Program indulását, melynek keretében keresik Magyarország alvásbarát hoteljeit, szálláshelyeit.

Az Alvás Világnapja, melyet öt éve indítottak az Egyesült Államokból, ma már számos országban az alváskultúra kiemelkedő eseménye. A World Association of Sleep Medicine, az alvástudomány és alvásgyógyítás legrangosabb nemzetközi szervezete – értékelve a hazai alváskultúra területén végzett magyarországi tevékenységét – 2012-től a világszervezet partnerévé választotta a hazai programokat szervező Benyovszky Orvosi Központot. A hazai eseményt Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár  levélben üdvözölte.

alvas64

A meghívott szakemberek és az újságírók előtt a téma kitűnő szakértői, orvosok, gyógyítók, hívják fel a figyelmet az alvás fontosságára, a pihentető alvás feltételeire.

Előadók többek között

Prof. Halmy László, dr. Rácz Edit orvos igazgató, dr. Hermánné Fogarassy Éva alváspszichológus, dr.Tóth János ortopéd főorvos (Magyar Ortopéd Társaság), dr. Félegyházy Zsolt pszichiáter, (Stockholm, Karolinska Orvosegyetem), dr. Rácz György orr-fül-gégész alvási apnoe és horkolás szakértő, dr. Rendi László audiológus, Kiss Katalin kutatási igazgató (Szinapszis), Urbán-Frendl Ildikó igazgató (PAV).

Szakmai partnerek

Bemer, Billerbeck, Pharma Nord, Benyovszky Orvosi Központ

 

biller

 

benyo1

Nemzeti Egészségügyi és Egészségipari Kommunikációs Egyesület, Szinapszis Közvéleménykutató, Egészségfigyelő.

Médiapartnerek

Akadémiai Kiadó, Médipraxis Consulting, Diplomacy&Trade, Házipatika magazin, Diplomata magazin, Korkontroll, orvosikozpont.hu; napiotthon.hu; drportal.hu, napialvas.hu, szallás.hu; premiumhotelek.hu

Kommunikáció

AC Interactive , napidoktor.hu

Forrás: