A méhpempő felturbózza a szervezetet

A méhpempő hatásai nagyon sokrétűek. Vitalizál, kiegyensúlyozza a hormonháztartást, növeli az erőnlétet, szebbé teszi a bőrt, általánosan javítja az egészséget.

Az egyetemeken világszerte tanulmányozzák ezt a csodás anyagot, hogy még jobban megismerhessük hatásmechanizmusait. A méhpempő hatásait fogyasztók milliói tapasztalták és a tudomány is alátámasztja őket.

A méhpempő antioxidáns hatással is bír

Az antioxidánsok az utóbbi időben a figyelem középpontjába kerültek, mégpedig okkal. Amikor a sejtek oxidálódnak, gyakorlatilag mi oxidálódunk és nagyobb esélyünk lesz a rákra, a szívbetegségre és más degeneratív betegségekre. A tudósok felfedezték, hogy egyes élelmiszerek nagy mennyiségben tartalmaznak antioxidánsokat, melyek lassítják, sőt megállítják ezt a folyamatot. Ezek közé tartozik a méhpempő is, ami minél frissebb, annál több antioxidáns található benne.

Az Immunerősítő

A japán Ryukyus egyetem kutatói egereken végeztek kísérletet, hogy megvizsgálják, hogyan változtatja meg a méhpempő a szisztémás autoimmunitás kifejlődését. Az autoimmunitás olyan állapot, amikor a szervezet immunrendszere megtámadja önmagát. A reumás ízületi gyulladás és sok allergiás betegség is ebbe a csoportba tartozik. A kísérletben résztvevő egerek genetikai hajlammal rendelkeztek a lupus-ra, ami egy súlyos autoimmun betegség.

A kutatók megállapították, hogy a méhpempő hatására az egerekben lényegesen később jelentkeztek a lupus tünetei és jóval hosszabb ideig éltek, mint azok az egerek, melyek nem kaptak méhpempőt. A méhpempő nemcsak az egereknél, de az embereknél is kiegyensúlyozza az immunműködést.

meh

Jobb agyműködés, jobb memória

Sokan arról számoltak be, hogy a méhpempő fogyasztása után egyfajta eufóriát éreztek, mintha kitisztult volna a tudatuk. A japán Gifu Gyógyszerészeti Egyetem kutatói bizonyos toxikus anyagokkal etettek patkányokat, ami megöli az agysejteket, majd ezután méhpempőt adtak nekik. Azt tapasztalták, hogy a méhpempő nemcsak védi az agysejteket, de stimulálja és javítja is a kognitív funkciókat.

Májvédelem és máj regenerálás

A máj szűri ki a méreganyagokat, melyek betegségeket okozhatnak, tehát egészségünk megőrzéséhez a májnak is megfelelően kell működnie. Csupán a csapvízből több mint 200 különböző toxikus anyag kerül a szervezetünkbe, ez teszi még fontosabbá a méhpempő májvédő hatását. Egy török egyetem kutatói egereken végzett kísérlet során azt tapasztalták, hogy a méhpempő hatóanyagai már 7 nap alatt jelentős védőhatást fejtettek ki a májszövetekre.

Magyarország vezető méhpempős oldala: www.méhpempő.hu

A gyulladáscsökkentő méhpempő

Számos kutatási eredmény egyértelműen mutatja, hogy a krónikus gyulladás az egyik kiváltó oka a szív- és más degeneratív betegségeknek, mint az Alzheimer-kór, az ízületi gyulladás és a rák. Egy japán biokémiai laboratórium munkatársai tesztelték a méhpempő gyulladáscsökkentő hatását és azt tapasztalták, hogy képes csökkenteni a gyulladáskeltő anyagok aktivitását. Akinek a családjában már előfordult Alzheimer-kór vagy szívbetegség, annak kiváló étrendkiegészítő a méhpempő.

Bőrápolás és bőrmegóvás

Egy japán egyetem kutatói patkányoknak különböző mennyiségben adtak méhpempőt és megállapítottak gyulladáscsökkentő, valamint a kollagénképződést elősegítő hatását. A méhpempő lerövidítette a sebek és más bőrbetegségek gyógyulási idejét. A méhpempő olyan tápanyagokat és vitaminokat tartalmaz, melyek elősegítik a bőr megújulását, megtalálható benne a B1-, B2-, B3-, B5-, B6-vitamin, az acetil-kolin és a cink, melyek mindegyike jótékonyan hat a bőrre. Napi 3 db 500 mg-os kapszula vagy ¼ teáskanál friss méhpempő elég ahhoz, hogy bőrünk egészségét megőrizzük.

A pempő magas vércukorszintnél is segíthet

Egy német orvoscsapat 20 résztvevőn orális glükóz-tolerancia tesztet végzett a méhpempő fogyasztása előtt, majd 20 gramm méhpempő fogyasztása után. 2 óra múlva az orvosok megállapították, hogy a vércukorszint jóval alacsonyabb lett. Bármilyen típusú vércukorszint probléma esetén érdemes a méhpempőt kipróbálni.

mehpempo

A csontritkulás kezelése

Japán tudósok fedezték fel a méhpempő jótékony hatásait a csontritkulás ellen. Kísérletek során arra jutottak, hogy a méhpempő elősegíti a kálcium felszívódását, ezáltal képes megelőzni a csontritkulást. A méhpempőt ezért kálciummal és D-vitaminnal együtt érdemes szedni a legjobb hatás érdekében.

A mellrák

Külső környezeti hatások révén sok ösztrogén kerül a szervezetbe, ez pedig mellrák kialakulásához vezethet. Egy japán kutatócsoport megállapította, hogy a méhpempő gátolja az ivóvízből, a kozmetikumokből, élelmiszerekből és műanyagokból a szervezetbe kerülő káros anyagok aktivitását, ezáltal segít a mellrák megelőzésében.

Alacsonyabb koleszterinszint

Egy vizsgálat szerint napi 6 gramm méhpempő 4 héten át szedve jelentősen csökkenti a rossz koleszterin szintjét, míg a hasznos koleszterinét nem befolyásolja. Magas koleszterinszint kezelésére a méhpempő talán a leghatékonyabb természetes megoldás.

Méhpempős oldalak: www.tisztamehpempo.humehpempo.biomax.hu

Forrás: https://napidoktor.hu/


Egy válasz

  1. Botka János György

    Szeretném tudni, hogy a káposzta előnyös tulajdonságai a savanyúkáposzta lében is megvannak-e ?

    Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.