6 tipp, hogy jól aludj vizsgák előtt

Vizsgák előtt mindig elhangzik: aludj, feküdj le időben, egyél rendesen. Ám amikor az ember gyomrát elszorítja a félelem, és ugyanezen okokból aludni sem bír, hiszen az agya csak a vizsgán kattog, az alvás nem is olyan egyszerű.

Aludj jól! – vagyis a következő technikákkal szeretnénk segíteni a vizsga előtti stresszmentesítésben

Ezek által majd könnyebben fogsz aludni, és meglásd, jobban fog menni az érettségi, vagy bármelyik más nehezebb dolgozat.

1. Ne halaszd estére!

Minden tanulnivalót intézz el a nap folyamán. Ne éjszaka tanulj, hiszen így az agyad fáradt marad, és nem tud koncentrálni, vagyis a tananyag se ragad meg olyan jól. Ha nem tudsz napközben tanulni, és úgy érzed, éjszaka jobban fog az agyad, akkor pihenj délutánonként, aludj egy kicsit akkor.

kave1

2. Koffein stop

Ne mérgezd magad koffeinnel. Napi egy kávé bőven elég, lefekvés előtt 2 órával pedig már ne igyál semmiféle koffeintartalmú italt (kóla, energiaitalok). A zöld tea remek lehet helyette, tegyél bele egy kis gyömbért, ennek a keveréknek így remek élénkítő hatása van.

3. Lefekvés előtt 

Mielőtt aludni mész, igyál nyugtató hatású italokat. Ilyen a kamilla tea, vagy más nyugtató hatású gyógynövényes (pl. orbáncfű) teakeverék.

További három tippet olvashatsz a KamaszPanasz oldalán!

Forrás: https://napidoktor.hu/index