Visszatérő álmaink jelentése

A híres pszichoanalitikus, Sigmund Freud az álmokat a tudattalanba vezető útként írta le, és úgy gondolta, hogy az álmok tartalmának tanulmányozásával napvilágra hozzuk azokat a rejtett és tudattalan vágyakat, amelyek a neurózishoz vezetnek.

Pucérság

Volt már olyan kínos álmod, hogy pucéran jelensz meg az iskolában vagy a munkahelyeden? Ne aggódj, ez az álomfajta kifejezetten gyakori. Penny Peirce, a Dream Dictionary for Dummies szerzője úgy gondolja, hogy a nyilvános meztelenségről való álmodás azt jelezheti, hogy az illető hamisnak érzi magát, vagy fél attól, hogy felfedje tökéletlenségeit és hiányosságait.

Az éjszakai baglyoknál gyakoribbak a rémálmok?

Menekülés

Ennek az álomtípusnak több fajtáját is megkülönböztethetjük.

Menekülés egy állat elől: azt jelezheti, hogy az illető elbújik saját haragja, szenvedélyei és egyéb érzései elől.

Menekülés egy ismeretlen elől: Ha az üldöző egy titokzatos, ismeretlen figura, akkor ez gyermekkori élményt vagy múltbeli traumát jelenthet.

Menekülő ellenkező nemű személy elől: Ha egy ellenkező nemű személy üldöz álmodban, az azt jelenti, hogy félsz a szerelemtől, vagy egy múltbeli kapcsolat kísért.

álom

Foto:pixabay.com

Fogak

Penny Peirce, a Dream Dictionary for Dummies szerzője úgy gondolja, a fogak elvesztéséről szóló álomnak többféle jelentése is lehet. Jelentheti azt, hogy az adott személy aggódik a vonzereje vagy megjelenése miatt. De azt is, hogy aggódik a kommunikációs képessége miatt, vagy attól tart, hogy valami kínosat mondott.

 

Forrás: nuus.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.