Mi köze a meggylének és a petrezselyemnek az alváshoz?

Ezeket a gyümölcsöket és teákat akár a lefekvést megelőző fél órában is még fogyaszthatjuk, hiszen egyik sem megterhelő a gyomornak. Mi több, még az anyagcserét is gyorsítják.
 

Azt már tudjuk, hogy mitől alszunk rosszul. Most viszont azt is eláruljuk, hogy mit fogyasszunk, ha egy igazán nagyot szeretnénk aludni.

Gyógyteák

A tea nem csak megnyugtatja a gyomrot és segíti az emésztést, de egyes gyógynövényteák kifejezetten nyugtató hatásúak, így az alvás is sokkal pihentetőbb lehet. A legkiválóbb gyógyteák, melyek természetes altatóként is funkcionálhatnak, a citromfű, a kamilla, a levendula, az orbáncfű és a kevésbé ismert a petrezselyemtea.

Banán

A káliumhiány a szervezetben nyugtalanságot és éberséget okozhat, a magnézium hiánya pedig rossz kedélyállapotot eredményez. A banán egy olyan különleges gyümölcs, aminek egyszerre magas a kálium és a magnézium tartalma. Emellett pedig a banán köztudottan hangulatjavító, mert növeli a szervezetben a szerotonin szintet, ami pedig kellemes hangulatot okoz.

egészséges tisztítószer_banán

Foto:pixabay.com

Meggylé

A meggyben található triptofán nevű aminosav altató hatással bír, és még a kedélyállapotot is javítja. Azért érdemes meggylevet inni, és nem a gyümölcsöt választani, mert így koncentráltabban juthatunk hozzá ehhez az aminosavhoz.

meggy

Fotó:pixabay.com

Egy pohár tej

Talán ez nem meglepő, de a tej valóban segíthet elaludni. A kalciumhiány ugyanis idegességet okozhat, a tej pedig igazi kalciumbomba. Emellett pedig a tejben is megtalálható a triptofán nevű aminosav, amelyről már tudjuk, hogy altató hatással bír.

Foto:pixabay.com

Forrás: Hirado


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.