Hibernáljuk a hálószobánkat! – az északi pihentető alvás titka

Skandinávia a hegyek, szigetek és fjordok hazája. Az ott élő népeknek nap mint nap meg kell küzdeniük a sötétséggel és az időjárás viszontagságaival.

A zord éghajlat igencsak megviseli az emberek szervezetét, kihat a lelki állapotukra. Így számukra különösen fontos a testi és szellemi feltöltődés, a pihentető éjszakai alvás.

Amikor a skandináv tájakra rátelepszik a sötétség és a hó, az északiak a hibernálódáshoz hasonlóan szeretnek aludni. Kedvelik a friss, hideg téli levegőt, a hóesést, és imádnak hazamenni a természetes otthonuk melegébe. A békésen töltött sötét éjszakai órák alatt mélyen alszanak, olyan mélyen, ahogyan csak a természet közelségében lehet. Messze északon a tökéletes alvás összes természetes feltétele teljesül.

A skandináv hálószobák közös ismérve, hogy világosak, szellősek, minimalisták, valamint kényelmes és nyugodt környezetet biztosítanak az alváshoz. A természettel való harmónia a skandinávok életének alapeleme. Enélkül nem képzelhető el egyetlen otthon és hálószoba sem.

Jól tudják, hogy a tökéletes alvás legfontosabb feltétele a természetes ágy, amely elkészítésének egyenesen mesterei. Kifinomult érzékük van ahhoz, hogy elképesztően kényelmes ágyakat készítsenek. Elsődleges a praktikum, az egyszerűség, a letisztultság, a jó minőség, harmóniában a hagyományokkal.

A tradicionális skandináv ágykészítés a világ alváskultúrájának egyik legmagasabb szintjét képviseli. Kézműves módszereiket évszázadokon keresztül folyamatosan újítják és finomítják, megalkuvás nélkül a minőségre és kényelemre törekedve. Ágyaik elkészítéséhez a gyapjú, pamut és len mellett lószőrt is használnak, amely az ágy megfelelő szellőzését biztosítja.

A különböző természetes anyagok egymásra helyezett rétegei a rugórendszerekkel együtt tökéletes támasztékot nyújtanak és a test teljes ellazulását teszik lehetővé.

A skandinávok az évszázadok múlása közben megértették, hogyan készíthetnek olyan ágyakat, amelyekben igazán jól esik az alvás. Szoros kapcsolatban állnak a természettel, az általuk felhasznált anyagok is természetesek, környezetbarátak, egészségesek, tartósak, és képesek tökéletes hőmérsékletet fenntartani.

Amikor az ember harmóniában él a természettel, felfedezi a hibernációs északi alvásélmény erejét. A mély alvás Önt is feltölti a természet energiáival, kiélezi az érzékeit, fiatalosabbnak  érzi magát és jobb lesz a közérzete. A jó éjszakai alvás erősíti az immunrendszert és segíti a test gyógyuló képességét is, javítja a memóriát és a tanulási képességet, fokozza a fizikai állóképességet és növeli az esélyt a hosszú, egészséges életre.

Jó alvás- természetes dolog, vagy extravagáns kiváltság?

Egy igazán kényelmes, természetes ágy életünk minőségét nagymértékben javítja, így ágyunkat érdemes komoly befektetésként kezelni életünkbe.

Forrás: https://napidoktor.hu/index