A férjedet is zavarja, ha alvás közben horkolsz!

A nők azok, akik hajlamosabbak férjük horkolására panaszkodni, pedig a legújabb felmérések szerint a férfiak sokkal nehezebben viselik, ha feleségük vagy barátnőjük horkol.

Szakértők szerint nők millióinak vannak problémái a horkolással

A legtöbb nő azonban annyira szégyelli magát emiatt, hogy inkább nem kér segítséget. Egy 14 000 házaspár részvételével készült kutatás adatai szerint a férfiak 30 százalékát zavarja partnere éjszakai horkolása, míg nők esetében ez az arány csak 20 százalék.

Horkolás abban az esetben alakul ki, ha a torok hátsó részén található szövetek megereszkednek és a ki- és beáramló levegő útjába állnak. A britek közel 40 százaléka rendszeres horkol. Az olyan életmódbeli problémák, mint az elhízás, a rendszeres mértéktelen alkoholfogyasztás valamint a dohányzás növelhetik a horkolás kialakulásának valószínűségét.

Foto:pixabay.com

Az Essex Egyetem felméréseiből azonban kiderül az is, hogy férfiak közül kétszer annyian horkolnak, mint a nők közül. A nők sokszor inkább tapintatosan hallgatnak partnerük horkolásáról, mint hogy szóvá tegyék és gyakran éjszakákon keresztül nem alszanak a férfiak horkolása miatt.

A szoba színe is befolyásolja az alvásunkat?

A felmérés szerint a nők esetében sokkal gyakrabban fordul elő (24 százalék), hogy nem tudnak elaludni partnerük horkolása miatt, mint férfiaknál (18 százalék), valamint a nőknél jelentősen nagyobb százalékban (26 százalék) fordul elő alvásminőség-romlás, mint férfiaknál (20 százalék). A British Snoring Association adatai szerint Nagy-Britanniában 4,5 millió nő és 10,4 millió férfi horkol rendszeresen.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.