A fogyás és az új ruhatár

Mikor cseréljük le a ruhatárunkat, ha diétázunk? Mi motivál jobban, a lógó ruhák, vagy az új darabok?

A szigorú diéta meghozza a várt eredményt, vagyis hétről hétre egyre fittebb és vékonyabb leszel. Ahogy csökken a méreted, a ruháid úgy lesznek bővebbek, míg végül már az öv sem segít, hogy rajtad maradjon a nacid. Mi a teendő? Érdemes a fogyás alatt új ruhákat vásárolni? Súlyos összegeket költeni, majd aztán azokból is kifogyni?

Kellemes kellemetlenség a sikeres diéta során

Éppen erre az okra hivatkozva, sok diétázó nem hajlandó addig új ruhát beszerezni, míg el nem érte a megcélzott súlyát. Őket ugyanis éppen a lógó rongyok motiválják. Szerintük sokkal inspirálóbb a mérlegnél, ha kézzel fogható a fogyás. Az első pár hét után már egészen kényelmes a farmer, ami eddig folyton feszült, majd pár hónap elteltével már övvel is csúszkál rajtuk. Mi lehetne ennél nagyszerűbb érzés?

farmer-nadrag

Mérlegelés helyett számszerűsítés

Sőt, néhányan éppen ezért nem súlyban, hanem ruhaméretben mérik a fogyást. Eldöntik, mi számukra az álomméret, és ha egy gyenge pillanatban belefáradnak a folytonos edzésbe, vagy az édességmentes napokba, elegendő belebújniuk egy már lógó ruhába. Majd abból kibújva elképzelni, milyen remekül fog állni a hamarosan megvásárolható vadiúj darab.

Vedd meg előre

Kitartásra ösztönöz, ha már a szekrényben vár az új szerzemény, hiszen így kedvünkre próbálhatjuk, mennyit kell még lemozognunk, hogy össze tudjuk gombolni az egyre laposodó hasunkon. Ez a módszer azoknál is beválhat, akik hajlamosak feladni egy bizonyos pont után a diétát. Hiszen kis szeretne szembenézni egy kudarccal, vagy tudni, hogy feleslegesen költött pénzt egy gyönyörű ruhára, amit soha nem viselhet?

A kitartásért jutalom jár

A fogyózók másik táborának viszont éppen a ruhacsere a motiváció. Számukra az új ruha a jutalom a kitartó fogyásért. Természetesen kevés embernek van elegendő pénze és ideje, hogy 2-3 hetente a gardróbja teljes tartalmát lecserélje, de hétről hétre egy csinos darab belefér, pont azért, mert már ők is beleférnek.

Milyen ruhákat érdemes venni?

Érdemes olyan darabokat vásárolni, amiket a folyamatos súlyvesztés ellenére is hosszabb ideig tudunk hordani, mivel kevésbé észrevehető, ha kezdünk kifogyni belőle. Az "A- vonalú" szoknya vagy a rugalmas felső és nadrág jó választás ilyen esetekben.

piros-szoknya1

Emellett hasznos, ha drága holmik helyett felkutatod az akciókat vagy a használtruha boltokat. Igazán mutatós darabokra bukkanhatsz és mégsem kellett "feleslegesen" kiadnod nagy összegeket.

Érezd magad csinosan a fogyás alatt

A fogyástól egyre magabiztosabb leszel, de miért fosztanád meg magad a bókoktól is a kilókkal együtt? Látogasd meg a kozmetikusod és a fodrászod, esetleg lepd meg magad egy szexi cipővel vagy egy csinos kistáskával. Ha a ruhatáradat még nem is turbózhatod fel, a kiegészítőkkel bármelyik nap dögös külsőt kölcsönözhetsz magadnak.

Forrás: