Csirkével töltött tök

Finom spárgatökkel és csirkével kombinált különleges recept, amely hamar elkészíthető.

Hozzávalók:

1db nagyobb spárgatök

só,

őrölt bors

A töltelékhez:

0,5dl olaj

1 fej vöröshagyma

70dk darált csirkecomb

2 gerezd fokhagyma

1 csokor petrezselyem

3db paradicsom

25dk párolt rizs

15dk trappista sajt

recept_doboz4

Elkészítés

A tököt hosszában félbevágjuk, vékony talpat vágunk az aljára, és kanállal kiszedjük a magjait. Sózzuk, borsozzuk. A töltelékhez forró olajon az apróra vágott vöröshagymát megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig sütjük.

Ezután sóval, borssal zúzott fokhagymával, a prított petrezselyemmel fűszerezzük, és 1dl vizet hozzáöntve félpuhára pároljuk. Rászórjuk a darabokra vágott paradicsomot, és fedővel letakarva, lassú tűzön készre pároljuk.

Végül beleforgatjuk a párolt rizst, a durvára reszelt sajtot, és a tökbe töltjük. Tepsibe fektetjük, kevés vizet öntünk alá, 180 fokon alufóliával letakarva kb. 20 percig pároljuk, majd fólia nélkül pirosra sütjük.

Forrás: