Gólyát fogadott örökbe Ördög Nóra

Ördög Nóri imádja az állatokat, így nem meglepő, hogy ő maga is szavazott a SPAR versenyén, melyen a legnépszerűbb hazai állatot keresték.

A hazai állatvilág népszerűsítését tűzte ki célul a SPAR, amikor megjelentette legújabb matricásalbumát, Magyarország címmel. Az gyűjtőakció ugyan befejeződött, de minden értékesített matricacsomag árából 1 forintot a Budapesti Állatkertért közhasznú szervezetnek ajánlottak fel, melynek eredményeként 3 millió forint gyűlt össze.

Ennek örömére szavazást indítottak a Facebook-on, melyben arról dönthetett a közönség, hogy melyik állatot fogadja örökbe a vállalat. Végül Margit, a gólya kapta meg a szavazatok több mint felét, a hivatalos örökbefogadási ceremónián pedig Ördög Nóri is részt vett.

„Bár én a mangalicára szavaztam, nagyon örülök annak, hogy végül Margit gólya nyerte meg a versenyt. Valószínűleg azért szavaztak a gólyára a legtöbben, mert rengeteg pozitív érzés és legenda kapcsolódik hozzá. Egyrészt Margit története is nagyon kedves, hiszen mentett állat, és igazi úri hölgyként viselkedett az örökbefogadási ceremónia alatt is.

OrdogNora_golya

Ami viszont még ennél is népszerűbbé teszi az az, hogy gyerekkorunkban állandóan azt kerestük, hogy hol a gólyafészek, sőt versenyeztünk, hogy ki lát több gólyát. Ráadásul a mesékben a gólya hozza a babát is, ami miatt sok ember számára kedves” – mesélte Nóra, aki pontosan tudja, milyen öröm egy kisgyermek a családban.

Ugyan kislánya, Mici még túl kicsi ahhoz, hogy élvezze az állatkertet, az állatokkal már kezd megismerkedni.  – „Van egy magyar vizslánk, Pityu, akivel együtt élünk, és szerencsére imádják egymást. Mici számára most nyílik ki a világ: most kezdi felfedezni, hogy ott egy négylábú, szőrös valami, amit nagyon szeretne megfogni, megdögönyözni. A napokban találkoztam egy barátnőmmel, az ő másfél éves kisgyermeke már most imádja az állatkertet, úgyhogy nekünk sem kell túl sokat várnunk.”

Forrás: